Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

20 de ani de existență în folosul copiilor cu dizabilități neuromotorii servere

0

Aniversarea de 20 de ani a Grădiniței Speciale Malteze centru de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii severe

 

Grădinița Specială Malteză celebrează 20 de ani de existență în folosul copiilor cu dizabilități neuromotorii servere din Cluj-Napoca. Evenimentele care marchează celebrarea celor 20 de ani sunt inaugurarea noului spațiu de joacă al Grădiniței Malteze, teatru de păpuși, întâlnirea copiilor cu colegi de-ai lor din cadrul grădinițelor din învățământul de masă, reuniunea absolvenților grădiniței, carnavalul toamnei. Totodată, pe parcursul a patru zile, 12-15 noiembrie, între orele 10.00 – 11.30 Grădinița Malteză își deschide porțile celor care vor să descopere acest univers al integrării unor copii cu șanse reduse.

Marți, 12 noiembrie, ora 10.00, va avea loc deschiderea oficială a zilelor de sărbătoare la care vor participa reprezentanți ai autorităților locale, colaboratori ai Grădiniței Malteze, susținători, prieteni. Un moment special în cadrul acestei săptămâni aniversare este vizita noului ambasador al Ordinului Suveran de Malta în România alături de soția sa, excelența sa domnul Jakob Kripp, vineri, 15 noiembrie.

Gradinita Malteza_3

Grădinița Specială Malteză este un proiect al Serviciului de Ajutor Maltez în România. În prezent, Grădinița găzduiește 20 de copii cu dizabilități neuromotorii grave. Sunt copii proveniți în majoritatea lor din medii dezavantajate socio-economic și care au nevoie de o atenție specifică în primii ani de creștere.

Cu acțiuni pe două direcții esențiale: educație și recuperare, asigurând prin mediul familial o atmosferă relaxantă și un confort psihic copiilor, specialiștii Grădiniței Malteze oferă beneficiarilor educație specială, kinetoterapie, logopedie, stimulare multi-senzorială și cognitivă, meloterapie, consiliere, pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul.

De la lansarea acestui proiect, 171 de copii au beneficiat de cele mai bune servicii de recuperare într-un cadrul familiar și foarte prietenos. În judeţul Cluj, Grădiniţa Specială Malteză este singura instituţie privată care funcţionează ca centru de zi pentru copii cu dizabilităţi severe, fiind acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.