Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

123.7 km înotaţi şi 100.000 lei angajaţi la cea de a cincea ediţie Swimathon Cluj 2013! Continuăm campania!

0

Cei peste 150 de înotători intrați în cursa Swimathon Cluj 2013 au parcurs împreună 2.474 de lungimi de bazin, echivalentul a peste 123 de kilometri, în cadrul celei de-a cincea ediții a evenimentului. Mai mult de 600 de susținători au contribuit la mobilizarea a peste 100.000 de lei, din care 20.000 de lei au fost strânși direct la fața locului.

Evenimentul a avut loc sâmbătă la Complexul de Natație “Universitas” al Universității “Babeș-Bolyai”. Campania de strângere de fonduri continuă până la sfârșitul lunii august, obiectivul de anul acesta, calculat pe baza bugetelor estimate ale celor 15 proiecte înscrise în Swimathon Cluj, fiind de 150.000 de lei.

<<Swimathon e un eveniment de excepţie, o manifestare de echipă, ce creşte de la an la an în mod organic. E o revoluţie discretă, ce porneşte din apă, acolo unde eşti mereu singur, chiar dacă înoţi într-o ştafetă. Martor activ fiind la ultimele 4 ediţii, pot afirma cu tărie că e un eveniment-şcoală. Dacă nu te strânge prea tare casca de înot, ochelarii nu-ţi sunt opaci şi n-ai dopuri de silicon în urechi, ai şansa de a înţelege un lucru important, spus frumos de Ai Weiwei, un artist chinez contemporan: „Lumea se va schimba doar atunci când fiecare dintre noi ne vom asuma povara responsabilității.”

Dincolo de aspectul sportiv, prin Swimathon se adună fonduri pentru diverse cauze sociale şi astfel, acest eveniment devine o parte dintr-un mecanism revoluţionar prin care putem schimba realităţi care nu ne convin în România. Acest lucru e o şansă imensă. Toţi cei care cred în necesitatea unei schimbări radicale ar trebui să se implice cumva, este loc pentru fiecare. E timpul să re-construim ţara aia la care visăm, respiraţie cu respiraţie, bazin cu bazin, leu cu leu. Vă aşteptăm în apă în 2014!>>  Voicu Bojan

Organizat de Fundația Comunitară Cluj, evenimentul dedicat strângerii de fonduri pentru cauzele comunității a atras peste 1.000 de participanți într-o singură zi – înotători, prieteni, susținători și spectatori. Înotătorii și-au promovat participarea la Swimathon în cadrul propriilor campanii, prin care au atras donatori care le-au susținut fiecare lungime de bazin parcursă cu diferite sume sau cu donații fixe pentru întreaga lor evoluție în eveniment. Atașat regăsiți o situație cu rezultatele înregistrate de înotători, centralizate pentru fiecare proiect înscris în campanie.

“Cea de a cincea ediție Swimathon Cluj s-a remarcat prin generozitatea susținătorilor, entuziasmul și motivația înotătorilor și a echipelor de proiect care împreună schimbă vieți! Suntem impresionați de numărul partenerilor, de creativitatea și dedicarea oamenilor care se alatură și ne inspiră prin exemplul lor în fiecare an! Swimathon Cluj devine cel mai important eveniment sportiv de strangere de fonduri la Cluj”, subliniază Simona Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj și managerul evenimentului.

Campania de strângere de fonduri continuă până la sfârșitul lunii august, urmând ca în septembrie să fie acordate finanțările pentru proiectele participante, în funcție de sumele strânse. Pe platforma-suport, Swimathon Cluj, sunt disponibile informații despre proiecte și înotători, inclusiv despre opțiunile de plată puse la dispoziția susținătorilor, dar și alte noutăți legate de campanie: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro.

image

 

Swimathon Cluj 2013 este organizat în parteneriat cu:

Partener instituțional: Universitatea Babeș-Bolyai

Parteneri eveniment: Farmec, Rondocarton

Parteneri de comunicare: Iuliu Duma Design, ArtDynasty, Grup7, BrainArt, Ciorchin și Epsilon

Sponsori: GPV România, KPMG România, Yardi, WorldClass Cluj, Starbucks Cluj, BLA Shine, Grup Transilvae, Polus Center Cluj, CORA, Ramex, Marty Restaurants, Milenium Grup

Parteneri de promovare: InfoTrafic, Zile și nopți, Evenimente în Cluj, Sport la TV, În oraș, Ce facem diseară, Clujul Copiilor, Tranversarea Tarniței, Grătuitor

***

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse. Totodată, oferim servicii de consultanță companiilor sau consiliere filantropică persoanelor fizice și grupurilor de donatori. În perioada 2008-2012, am acordat finanțări în valoare totală de 1.000.000 de lei, din care 635.000 lei, pentru 150 de granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, și 365.000 lei pentru 130 de burse, oferite elevilor și studenților.

Detalii complete despre activitatea Fundației Comunitare Cluj găsiți aici: www.fundatiacomunitaracluj.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.