Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 motive pentru care trebuie sa fii la TEDxSibiu

0

„A fost exceptional. A fost un bulgare de energie. A fost inspirational. A fost TEDx in Bucuresti. In 15 octombrie 2010. Am avut placerea si onoarea sa fim alaturi de evenimentul TEDx din Bucuresti. Vestile bune nu se opresc in Bucuresti! Acum ai sansa sa mergi la TEDx in Sibiu.” (RomaniaPozitiva)

În 29 octombrie 2010 va avea loc prima ediţie a TEDxSibiu.

În cadrul evenimentului, 8 invitati din Sibiu si din tara adresează discursuri scurte, de câte 17 minute, în faţa unei audienţe selectate, de 99 de influenţatori locali din domenii variate: afaceri, social, arte, cultură, educaţie, medicină şi altele. Discursurile şi conversaţiile generate vor aborda idei si viziuni pentru comunitatea sibiana, pe tema „Cum poti dinamiza o comunitate prin exemplul personal de viata dinamica”.

10 motive pentru care trebuie sa fii la TEDxSibiu

1. TED reprezinta prescurtarea termenilor in engleza: Tehnologie, Divertisment si Design. Acelasi lucru urmareste si evenimentul TEDxSibiu, in cadrul caruia sunt deja pregatite cateva momente surpriza chiar si pentru cei care locuiesc de o viata in Sibiu.

2. Amfitrionul evenimentului este Dl. Eugen Iordănescu – Director al Camerei de Comert Sibiu si al Parcului Industrial Selimber.

3.  D-l Constantin Chiriac, profesor, actor si director al Teatrului National “Radu Stanca” va fi prezent la eveniment in calitate de speaker, pentru a impartasi experientele traite cu ocazia fiecarui Festival de Teatru organizat la Sibiu incepand cu anul 1993 si sa povesteasca din culisele proiectului Sibiu – Capitala Culturala Europeana.

4.  Teodor Tulpan este primul roman care a ajuns pe Everest, un alpinist profesionist nascut la Sibiu, care detine recordul mondial la lansare cu parapanta, la altitudine si a condus prima expeditie strict sibiana in 2009 in Caucaz.

5. Lucian Vintan este profesor universitar in cadrul Facultatii de Calculatoare “Lucian Blaga” si om de stiinta recunoscut la nivel international. Din 2005 este expert independent al Comisiei Europene în domeniul ştiintei şi ingineriei calculatoarelor, referent al mai multor reviste şi conferinţe internaţionale de specialitate. De asemenea, este consultant oficial la Siemens, membru al „International Program Committees” si membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.

6. Irina-Eliza Penciu este omul simplu care a reusit sa impresioneze echipa TED prin entuziasmul si dinamica din viata ei. Ea este Coordonator Cultural de Programe Turistice in cadrul Muzeului ASTRA, ea da viata muzeului si reuseste sa faca orice trecator sa se indragosteasca de acele locuri, peisaje, traditii, experiente. Pentru Eliza, fiecare zi e o noua provocare pentru oferi calitate, diversitate si inovatie in servicii turistice.

7. Scott Eastman este celebrul fotograf international specializat in fotografii comerciale si arta fina, cu un portofoliu interantional impresionant. El a fost fotograful oficial al proiectului Sibiu Capitala Culturala Europeana si al Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

8. Intreaga tara a auzit de proiectul “Let’s do it, Romania!” putini insa cunosc persoana care i-a dat viata. E vorba de Liana Buzea, tanara care e implicata in proiecte de mediu inca din 2003. Ea a pus bazale unei organizatii nonguvernamentale inca din perioada liceului, iar azi poate fi mandra ca este locuitorul Romaniei implicat in cel mai mare proiect social de pana acum.

9.  Producator de filme si antreprenor web video, John Ketchum este co-fondatorul festivalului international de filme de un minut – Filminute. Cu o educatie internationala si experiente interculturale, John ramane la pasiunile lui: filmul si sa povesteasca trairile sale.

10. Cristina Bazavan, redactorul sef la cea mai curajoasa revista de femei – Tabu, va vorbi despre cele 4 zile de impoderabilitate ale revistei Tabu, zile in care nu stia daca revista mai traieste sau  moare?

Managerul PR al evenimentului, Bianca Grip, completeaza “Ne-am strans o mana de oameni, voluntari, uniti de cauza comuna – dinamizarea locuitorilor acestui oras si am organizat acest eveniment. Spre surprinderea noastra, am desoperit sibieni valorosi si talente pe care asteptam cu foarte mare entuziasm sa vi-i prezentam.”

Acest eveniment este organizat de un grup de tineri voluntari, iar selectia participantilor dupa propriile criterii este imperios necesara. Taxa de aces la eveniment doreste doar sa acopere costurile implicate cu pauzele de cafea si dineul in cadrul caruia participantii vor avea ocazia sa se cunoasca mai bine. Multumim sponsorilor evenimentului Ambient si BBA  audit.finance.legal.

Pentru mai multe informaţii despre eveniment acesati site-ul www.tedxsibiu.ro, sau www.facebook.com/tedxsibiu.Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.