Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 iunie – O sărbătoare în natură pentru întreaga familie

0

Asociația Mirakolix inivită familiile cu copii la un eveniment pentru întreaga familie ce va avea loc într-un areal natural sălbatic, izolat și mai puțin cunoscut  de lângă Brașov, pe dealurile din localitatea Holbav.

Scopul evenimentului este de a oferi o alternativă familiilor din mediul urban şi rural de a petrece ziua de 1 iunie împreună, în natură, într-un mod activ şi educativ.

Evenimentul va fi organizat în jurul ideii de joacă şi va adapta bine-cunoscutul joc de societate „Coloniştii din Catan” prin scoaterea acestuia în natură, înlocuirea resurselor fictive din cadrul jocului cu unele reale și adaptarea acestuia la regiunea în care va avea loc evenimentul și anume Țara Bârsei.

poster_Holbav_with_text

Familiile vor forma echipe şi vor concura în vederea obţinerii celor 10 puncte câştigătoare. Pentru a le obţine vor trebui să treacă diferite probe și ștafete, să dezvolte strategii, să-şi negocieze resursele şi să construiască cât mai multe sate şi oraşe. Câteva exemple de probe ale jocului sunt:  construirea unui turn din bețe de lemn, crearea unui scaun din fân, conceperea unui scurt poem despre pădure, parcurgerea unui traseu cu obstacole de către întreaga echipă etc.

Evenimentul este destinat în special copiilor din clasele I-IV și părinților acestora. Participarea este gratuită, dar necesită o înregistrare în prealabil până la data de 27 mai 2014. Formularul de înscrieri şi detalii despre eveniment se găsesc în documentul atașat și pe:  www.mirakolix.org

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune, acţiunea 2- Seviciul European de Voluntariat şi în colaborare cu  insitituţiile publice locale (Primăria Holbav, Biserica Holbav, Şcoala Generală cu clasele I-VIII din Holbav Sat şi Şcoala cu clasele I-IV din Holbav Deal).

Centrul de jocuri Mirakolix  este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 ca urmare a nevoii identificate mai ales în cadrul comunității clujene, dar și la nivel național, de a promova educația nonformală prin joacă și jocuri de la orice vârstă. Astfel activitățile noastre se adresează unor grupuri țintă extrem de variate: de la copii, la tineri, adulți și chiar și seniori. Activitățile propuse inițial s-au adresat în principal comunității clujene, urmând ca acestea să se lărgească și să capete un caracter regional și mai apoi național. În prezent organizația își desfășoară activitățile în orașele Cluj-Napoca, Brașov și localitățile învecinate.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.