Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Sportului pune comunităţile în mișcare la Zalău și Călărași

0

Ziua Sportului, cel mai mare eveniment sportiv dedicat comunităților locale din Zalău şi Călăraşi, va avea loc anul acesta pe 18 mai, respectiv 25 mai. În Zalău, activităţile au ca punct central de desfăşurare Piața 1 Decembrie 1918, iar participanții din Călăraşi îşi dau întâlnire pe platoul din faţa Primăriei şi Consiliului Judeţean. Principalele activităţi sunt cele două crosuri, de 3 km şi 10 km, dar organizatorii au pregătit o mulţime de alte activităţi sportive: fotbal, baschet, volei şi alte competiţii pentru familii.

Ziua Sportului este un eveniment dedicat sănătății prin mișcare. El se desfășoară pe parcursul unei zile pe care, atât cei mici, cât și cei mari o pot petrece făcând sport în aer liber. „Ne face plăcere să revenim în Zalău şi Călăraşi cu acest eveniment care, în anii anteriori, a fost foarte bine primit și apreciat de către comunităţile locale, comunităţi de care noi suntem foarte apropiaţi sufleteşte”, a declarat Mirela Mihalcea, Coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.

„Suntem cu toții atleți ai propriei noastre vieți pe măsură ce învățăm, visăm, muncim să transformăm visele în realitate, căutăm dezvoltarea personală și profesională. Energia pentru „a cuceri” lumea,  puterea de a merge mai departe, inspirația, pot fi dobândite doar prin echilibru între minte, corp și spirit. Sportul presupune pregătire și sacrificii, curaj și tenacitate pentru a ajunge la rezultatele dorite, ingrediente necesare în drumul nostru prin viață. Acesta este mesajul pe care TenarisSilcotub îl transmite prin intermediul evenimentului Ziua Sportului angajaților săi și întregii comunități”, afirmă Michele Della Briotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est.

Despre Ziua Sportului

Crosuri de 3 km şi 10 km

Cei care doresc să participe la competiția de 10 km, se pot înscrie online pe www.ziuasportuluitenaris.ro, până pe 16 mai 2013, sau în ziua evenimentului, între orele 8:00 și 9:30, la corturile special amenajate în punctele centrale ale competiţiilor Piața 1 Decembrie 1918 pentru Zalău, respectiv platoul din faţa Primăriei şi Consiliului Judeţean Călăraşi. La crosul de 3 km înscrierea se va putea face exclusiv  în dimineața competiției, între orele 8:00-11:30. Înscrierea la crosuri se face separat pentru femei și bărbați, la următoarele categorii de vârstă: 14-18 ani, 19-34 ani, 35-45 de ani, 46-65 ani și peste 66 de ani. Alături de ceilalţi participanţi vor concura şi angajații TenarisSilcotub, care, la crosul de 10 km, vor avea un clasament special dedicat lor.

Special pentru cei care doresc să se relaxeze prin beneficiile sportului, organizatorii pregătesc zone în care pot petrece alături de prieteni un timp frumos practicând diverse jocuri de echipă: fotbal, baschet, volei, dar şi alte competiţii pentru familie, care să le ofere prilejul părinţilor să se distreze împreună cu copiii lor.

Premiile puse în joc

Pentru fiecare competiţie în parte, organizatorii au pregătit premii atractive destinate celor clasaţi pe podium: vouchere Decathlon cu valoare între 500 de lei şi 250 de lei, tablete smart,  smartphones, dispozitive GPS. Pe parcursul zilei se va organiza, de asemenea, o tombolă, care le va oferi tuturor alergătorilor şansa să câştige prin tragere la sorţi diverse premii: 2 biciclete, 5 aparate de fitness pentru picioare și 5 aparate fitness.

Alergătorii vor fi încurajați la linia de start de către ambasadorii sportivi ai acestei ediții: campioana mondială și olimpică la atletism, Gabriela Szabo, și campioana mondială la fitness, Diana Oprea. „Este o bucurie pentru mine să văd că oamenii fac sport. Corpul este făcut pentru mișcare și numai în felul acesta putem duce o viață sănătoasă”, a declarat Gabriela Szabo.

Pentru ca alergătorii să fie în cea mai bună formă, înainte de starturile celor două competiții Diana Oprea va coordona o sesiune energică de încălzire. Atmosfera va fi animată de Cabral şi Carmen Brumă, prezentatorii evenimentului.

Antrenament pentru Ziua Sportului

Special pentru elevii şi liceenii care doresc să se antreneze pentru Ziua Sportului, TenarisSilcotub a pregătit un program de antrenament care se va desfăşura în şcolile şi liceele din Zalău şi din Călăraşi. În cadrul acestor sesiuni, ei vor învăța tehnici de încălzire şi antrenament şi vor face primii pași spre podium. Programul de antrenament se va desfășura în perioada 01 aprilie – 10 mai și va fi susținut de către un profesor de educație fizică special ales pentru acest program. Pentru a fi încurajaţi să participe, elevii înscrişi în program vor putea câştiga un iPod Nano sau unul din cele 10 vouchere Decathlon în valoare de 150 de lei, pentru fiecare dintre cele două ediții: Zalău, respectiv Călărași. De asemenea, şcolile cu cea mai bună participare din fiecare dintre cele două localităţi vor fi premiate cu câte două vouchere Decathlon.

Pentru că anul acesta cele două evenimente sunt programate la doar o săptămână distanţă unul de celălalt, între cele două oraşe va avea loc o competiţie simbolică pentru a vedea care comunitate îndrăgeşte mai mult mişcarea pentru sănătate.

Ediția Zalău a evenimentului Ziua Sportului TenarisSilcotub este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, Consiliul Județean Sălaj, Federația Română de Atletism, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sălaj, Inspectoratul Școlar al Județului Sălaj și Poliţia Municipiului Zalău – Biroul Rutier. Partenerii pentru ediţia de la Călăraşi sunt Primăria Municipiului Călăraşi, Consiliul Județean Călăraşi, Federația Română de Atletism, Inspectoratul Școlar al Județului Călăraşi și Poliţia Municipiului Călăraşi – Biroul Rutier.

Poster_Ziua Sportului_Tenaris

 

 

Despre eveniment

Ziuă Sportului este un proiect inițiat de TenarisSilcotub din dorința de a îmbunătăți viața comunităților în care își desfășoară activitatea, asumându-și astfel rolul de intermediar între membrii comunității, de la mic la mare, și sport, cu ale sale recunoscute beneficii pentru sănătate.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici utilizate în diverse aplicații din industria mecanică, Auto-Moto, a petrolului și a gazelor naturale, industria chimică și petrochimică, industria energetică. Compania deține în România unități de producție la Zalău și Călărași, un centru de servicii în Ploiești și o facilitate de prăjini de pompare în Câmpina. Programele de responsabilitate socială ale companiei urmăresc dezvoltarea durabilă a comunităților în care compania își desfășoară activitatea, fiind direcționate spre educație, sănătate, cultură și artă, educația privind mediul înconjurător și asistență socială.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.