Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Un nou centru de colectare DEEE se deschide la Găeşti

0

Orice echipament electric, odată devenit inutilizabil, se transformă într-un deşeu

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec deschide un nou centru de colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice)la Găeşti, ca parte a Reţelei Naţionale de Colectare.  Aceasta marchează cea de-a patra inaugurare a unui astfel de serviciu în mai puţin de o lună, după deschiderile centrelor din Sinaia, Alba Iulia şi Alexandria.

Colectarea selectivă şi reciclarea DEEE-urilor ar trebui să constituie o prioritate pentru fiecare dintre noi, dat fiind caracterul nociv al acestora: de 10 ori mai mare decât cel al deşeurilor menajere. Continuăm extinderea în forţă a acestor centre, tocmai pentru a oferi tot mai multe variante de debarasare corectă, respectarea legislaţiei în vigoare, dar şi a mediului înconjurător.”, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Noul centru de colectare din Găeşti este funcţional începând de vineri, 18 mai, dată de la care locuitorii oraşului şi cei din proximitatea acestuia au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice şi electronice, prin aducerea lor la centrul din Str. Prof. Stancu, în fiecare miercuri, între orele 15 – 18 şi sâmbăta, între orele 9 – 13.

De asemenea, persoanele fizice şi juridice au la dispoziţie un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la numerele de telefon 0733 601 741, 0786 669 319 si 0724 379 242 .

“Este un nou pas în modernizarea oraşului nostru. Dincolo de alinierea la norme şi standarde europene de mediu, facem un gest important pentru comunitate, un efort comun pentru a păstra mediul curat.”, a declarat Prof. Alexandru Toader, Primar Găeşti.

Odată cu deschiderea centrului de colectare, vor fi amenajate 3 puncte de colectare provizorii, în Parcul central, Piaţa Sf. Ilie şi în faţa Primăriei (str. 13 Decembrie, nr. 102A). Fiecare deponent va primi un talon de participare la tombolă, în cadrul căreia pot câştiga unul dintre premiile oferite de partenerul Arctic.

“Compania Arctic este şi de această dată alături de RoRec, prin susţinerea unor noi acţiuni menite să crească infrastructura de colectare DEEE, dar şi pentru a atrage o dată în plus atenţia asupra reciclării DEEE, un gest atât de necesar pentru bunăstarea fiecăruia dintre noi.”, au declarat reprezentanţii Arctic, unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei RoRec.

Premierea voluntarilor şi extragerea câştigătorilor tombolei cu premii oferite de partenerul Arctic vor avea loc vineri, 18 mai, începând cu ora 19.00, în Parcul Central, în prezenţa autorităţilor locale. Evenimentul va include şi un concert susţinut de Nicola.

Reţeaua Naţională de Colectare DEEE RoRec (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociaţia Româna pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.