Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Turneu de muzică veche la Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Braşov și Bucureşti

0

Turneul ansamblului de muzică veche Codex 

Dialoguri între muzică şi dans transilvănean şi european de curte şi popular 

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare toamnă ansamblul Codex să prezinte un nou repertoriu de muzică veche în cadrul unui turneu în diferite oraşe din ţară, promovând astfel patrimoniul muzical din Transilvania.

Proiectul din acest an al ansamblului scoate în evidenţă conexiunile dintre muzica şi dansurile europene de curte şi tradiţia populară din Transilvania şi Moldova.

În colecţia de dansuri întitulată Orchesographie scrisă de Thoinot Arbeau (editată la Paris în anul 1588) găsim dansuri care prezintă asemănări surprinzătoare cu cele populare din Transilvania, zona Ghimeşului şi Moldova. Aceste legături ne va prezenta ansamblul Codex şi dansatorii invitaţi.

Interpreţi:

Filip Ignác Csaba (flaut drept, flaut travers) – director artistic

Kovács László (vioară, voce), Adorján Csaba (violă, contrabas), Lázár Zsombor (violoncel, cobză), Szőgyör Árpád (contrabas, gardon), Paul Cristian (clavecin)

Invitaţi:

Szabó Anikó, Szutor Péter, Virág Imola, Virág Endre (dans)

 

Locaţiile spectacolelor:

  • 2 noiembrie Miercurea Ciuc, 19.00 Aula Liceului Teologic Romano-Catolic „Segítő Mária”, str. Mihai Eminescu 3.
  • 3 noiembrie Sfântu Gheorghe, 18.00 Muzeul Naţional Secuiesc, Sala Bartók
  • 4 noiembrie Braşov, 18.00 Biserica Reformată, Casa Speranţei, str. Moldovei nr. 2.
  • 5 noiembrie Bucureşti 19.00 Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Studioul Horia Bernea, Monetăriei nr. 3.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Organizator: Asociaţia Georgius

Finanţatori şi parteneri:

Institutul Maghiar din Bucureşti

Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Asociaţia Orchestrei de Cameră Ciuc

Municipiul Miercurea Ciuc

Asociaţia Culturală „Apáczai Csere János”, Braşov

Muzeul Naţional Secuiesc, Sfântu Gheorghe

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România și Fundaţia Communitas

Consiliul Judeţean Covasna

Liceul de Artă „Nagy István”, Miercurea Ciuc

Liceul de Artă „Plugor Sándor”, Sfântu Gheorghe

Cotidianul Háromszék

Municipiul Sfântu Gheorghe

Universitatea „Transilvania”, Brașov

Centrul Cultural Judeţean Harghita

Asociaţia ECO-TREND, Miercurea Ciuc

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.