Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Teatru forum, o forma de interventie sociala. Daca e marti, Societal dezbate!

0

Societal se reintalneste cu ONGistii marti, 6 noiembrie, la ora 18 fix, la Ceainaria Carturesti Verona. Invitata este Asociatia ART Fusion, care ne arata ca teatrul forum poate contribui la schimbarea in bine a contiintelor si atitudinilor sociale.

Credeti ca “afectiunile” societatii pot fi “tratate” prin teatru? Discriminare, violenta, exploatare, ignoranta? Sunt situatii reale, decupate din viata sociala, pentru a deveni tot atatea scenarii posibile pentru teatrul forum.

Cine sunt actorii? Chiar oamenii obisnuiti, din comunitate, care se confrunta cotidian cu astfel de probleme. Spectatorii devin protagonisti si “intra pe scena” pentru a schimba firul actiunii… si propria “soarta” sociala. Prin tehnica improvizatiei, imagineaza si pun in scena solutii pentru situatiile de opresiune pe care le traiesc.

Urmariti interviul cu Iulina Dinu, presedinte al asociatiei Chance for Life, care prezinta metoda de educatie nonformala “Teatru forum”. Materialul a fost realizat de Societal in cadrul evenimentului „Laboratorul de educatie nonformala”, editia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.

http://www.nonformalii.ro/resurse/video/ce-este-teatrul-forum-len-2011

Despre invitatii nostri! 

Asociatia A.R.T. Fusion (www.artfusion.ro) foloseste arta participativa si metodele de educatie non-formala pentru a gasi solutii la problemele sociale ale comunitaatii. Valorile sale sunt activismul social, dezvoltarea comunitatii, educatia, responsabilitatea globala si cetatenia activa.

Inscriere!

Va rugam sa ne trimiteti un mesaj cu denumirea ONG-ului din care faceti parte pe adresa de e-mail: cristiana.bobarnac@reper21.org.

Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun pana la ceainaria Carturesti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona). Metroul, autobuzul sunt la 5 min distanta.

Dezbaterile de marti sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Fundatia Carturesti.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.