Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tabere în Marea Britanie pentru câştigătorii Shakespeare School Essay Competition

0

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie a premiat astăzi, 13 iunie, cele mai bune eseuri în limba engleză înscrise în cadrul concursului naţional de creaţie „2013 Shakespeare School Essay Competition”. Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză.

            Poza-Festivitate-Shakespeare-School-Essay-Competition-3Evenimentul a avut loc la sala ArCub, iar ceremonia a fost deschisă de ambasadorul competiţiei, Maia Morgenstern, un model de succes pentru participanţii la concurs şi care întruchipează perfect trăsăturile unui mare câştigător. La festivitate au mai luat cuvântul Anca Pegulescu – Inspector General la Ministerului Educaţiei Naţionale, Stanimira Giorgieva şi Septimiu Postelnicu – vicepreşedinţi Unicredit Tiriac Bank, Roxana Ene – reprezentant British Council, poetul Răzvan Ţupa şi curatorul de fotografie Constantin Nimigean. La eveniment au participat finaliştii, alături de reprezentanţii mass-media, sponsorii şi partenerii educaţionali ai competiţiei.

            Marii câştigători au fost Malcica Maria din Bucureşti, elevă a Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, la categoria 11-14 ani şi Petrică Lavinia Ioana din Topoloveni, elevă a Liceului Teoretic „Ion Mihalache”, la categoria 15-20 de ani. Cele două câştigătoare au impresionat juriul prin creativitate şi cunoştinţe excepţionale de limba engleză şi vor petrece două săptămâni în tabere de engleză în Marea Britanie, în campusurile unor colegii şi universităţi de top: Harrow House International College şi University College London.

            „Ne bucurăm foarte mult că le putem oferi participanţilor aceste premii care vor reprezenta cu siguranţă experienţe uluitoare pentru ei. Suntem convinşi că cele două tinere valoroase vor fi ambasadori de excepţie ai României în cadrul şcolilor de vară la care vor participa.”, a mărturisit Adriana Alionte, vicepreşedintele Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Toţi cei 37 de finalişti au fost premiaţi, printre premii numărându-se tabere de engleză în România, cursuri de engleză la Shakespeare School, taxe de participare la examene Cambridge, cărţi şi dicţionare şi cursuri de fotografie.

Concursul a fost organizat sub egida Anului European al Cetăţenilor, iar participanţii şi-au pus creativitatea la încercare pentru a descrie un stat european imaginar, folosind elemente emblematice ale statelor existente: tradiţii, simboluri culturale, personalităţi sau chiar monumente şi zone geografice.

În stansa legătura cu tema concusului, pentru eveniment a fost organizată şi o expoziţie de fotografie care surprinde România prin obiectivele a patru fotografi europeni. Expoziţia a fost realizată de Constantin Nimigean, editor al revistei independente de fotografie „Love Issue”. Cele patru aspecte româneşti care i-au impresionat pe fotografi au fost: familia, originalitatea, tradiţia şi ospitalitatea, iar de aici şi numele expoziţiei: „Patru din România văzute din Europa: F.O.T.O.”.

În concurs s-au înscris aproximativ 4000 de tineri pasionaţi de scris şi limba engleză din peste 500 de localităţi din absolut toate judeţele ţării. Cei 37 de finalişti sunt din judeţele Arad, Maramureş, Suceava, Ialomiţa, Ilfov, Iaşi, Teleorman, Covasna, Hunedoara, Brăila, Constanţa, Argeş şi din Bucureşti. În cadrul festivităţii a fost decernat şi Trofeul Shakespeare School Essay Competition reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru cel mai mare număr de participanţi.

La finalul ceremoniei Adriana Alionte a mulţumit partenerilor şi le-a transmis invitaţia de a susţine în continuare proiectele Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie, adăugând că „aceasta campanie de încurajare a tinerilor în direcţia perfecţionării limbii engleze va continuă, din convingerea că limba engleză deschide oportunităţi, este limba comunicării şi informării, iar cei informaţi sunt cu siguranţă şi cei puternici”.

 Poza-Festivitate-Shakespeare-School-Essay-Competition-2

Organizator

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie sprijină copiii şi tinerii să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. Motto-ul asociaţiei este “Limba engleză deschide oportunităţi” pentru că stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională poate face diferenţa în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul la o educaţie de calitate şi o carieră de succes.

Prin ateliere gratuite pentru copii, concursuri de creaţie cu premii şcoli de vară în Anglia, campanii privind certificările internaţionale, burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, tinerii prind curaj să îşi urmeze pasiunile şi mulţi dintre ei sunt acum studenţi în Marea Britanie. Asociaţia organizează şi ateliere de educaţie pentru părinţi, promovând dezvoltarea copiilor şi tinerilor într-un mediu armonios.

 

website: www.asociatiapentrueducatie.ro

blog: http://blog.shakespeare-school.ro

Facebook: www.facebook.com/AsociatiaShakespeareSchoolPentruEducatie

Sub egida: Anului European al Cetăţenilor

Ambasadorul competiţiei: Maia Morgenstern

Concurs inclus în Calendarul Activităţilor Educative al ISMB

Parteneri educaţionali şi sponsori: Harrow House International College, Transylvania College, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, British Council, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA –Bucharest English Teachers Association, Federaţia Naţională a Asociaţilor de Părinţi, Fischer Internaţional, Carturesti, Editura Humanitas, Simaco Advertising, Teatrul Evreiesc de Stat, F64 Studio, AppleDent, ArCub, Romexpo, Matematika Media.

Parteneri media: Kiss FM, Digi24, TV City, Adevărul, Bravo, Bravo Girl, Mediafax, Şapte Seri, PR Wave, România Pozitivă, Edu-News, Teen Press, Amdoar18ani.ro, Calificativ.ro, Sfatulparintilor.ro, Mămica Urbană, Suntparinte.ro, Copilul.ro, Learning About, Blogul Mamei Începătoare, Bucharest Nightlife, Blogunteer, Asociaţia MAME, Babycafe.ro.

Detalii: www.asociatiapentrueducatie.ro

http://shakespeare-school.ro/engleza-adolescenti/essay-competition.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.