Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sodexo, prin asociația StopHunger, celebrează Ziua Femeii anunțând semnarea unui parteneriat între Mega Image și Cooperativa Predești

0

Cooperativa Predești este un proiect desfășurat de Fundația World Vision, în județul Dolj

 Cooperativa Predești va începe livrarea de legume proaspete din vara acestui an, către rețeaua de magazine Mega Image, în urma parteneriatului semnat la finalul lunii februarie 2020.

Cooperativa de la Predești este rezultatul proiectului “Empowering Women”, demarat în anul 2018 de Sodexo Romania, prin Asociația sa StopHunger, cu ajutorul Fundației World Vision. Sodexo a investit peste 300.000 euro în susținerea femeilor defavorizate dintr-o comunitate săracă din Predești, pentru că acestea să își construiască o afacere de sine stătătoare.

Echipa cooperativei a beneficiat de susținere și pregătire profesională pentru a deveni un veritabil business local care acum poate livra pe piață din Romania primele sale produse. Investiția a acoperit și baza materială necesară afacerii, precum renovarea serelor, autorizarea spațiilor și a produselor, crearea și renovarea spațiului de procesare dar și costurile pentru producția și procesarea legumelor pentru obținerea diverselor sosuri și preparate tradiționale – zacuscă, sosuri de roșii, gemuri.

Susținem femeile din comunitățile rurale slab dezvoltate din România și luptăm împotrivă foametei, alături de Asociația StopHunger. Prin educarea și dezvoltarea spiritului antreprenorial local, am reușit să asiguram locuri de munca și un venit stabil unui grup de femei defavorizate din Predești, am creat un model de succes și acum ne propunem să îl replicam și în alte comunități”, a declarat Sven Marinus, CEO Sodexo România și Președinte al Asociației Stop Hunger România.

Cu o producție totală de peste 32 de tone legume estimată pentru anul 2020, începând cu aceasta vară, tomatele, cartofii, ceapa și ustoroiul produse la Predești, vor putea fi găsite pe rafturile magazinelor Mega Image din țoață tara. Produsele vor fi parte a programului «Gusturi Românești», care oferă consumatorilor produse de calitate, crescute într-un mediu sigur și controlat, care garantează gustul legumelor românești de vară.

„Prin programul nostru, Gusturi Românești de la gospodari, investim de șase ani în producătorii locali de fructe și legume, o colaborare care crește cu fiecare an, prin care aducem beneficii clienților noștri și tuturor părților implicate. Ne bucurăm că prin acest proiect, alături de partenerii noștri, reușim să sprijinim și comunități defavorizate din zone rurale, să le oferim suport financiar stabil și să susținem astfel dezvoltarea agriculturii locale”, afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.

Încă de la început, proiectul le-a oferit femeilor din Cooperativa Predești o sursă de venit stabilă dar și o oportunitate de a deveni independente, lucrând în domeniul pe care îl stăpânesc și care le aduce satisfacții.

Femeile vulnerabile din mediul rural sunt cele mai afectate de probleme sociale si economice. Prin proiectul finanțat de Sodexo, “Empowering Women”, am îmbunătățit calitatea vieții acestui grup de femei și am demonstrat că se poate să reușești și în satul natal”, a declarat Mihaela Nabar, Director World Vision România, fundația parteneră.

Despre Sodexo România

Sodexo România este parte a Grupului Sodexo, lider mondial în domeniul serviciilor pentru calitatea vieții. Compania activează pe piața din România de peste 20 de ani, oferind companiilor o gamă complexă de beneficii extra-salariale pentru angajați. Peste 30.000 de companii și 2 milioane de angajați utilizează deja produsele Sodexo.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.