Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Simpozionul Filantropia: liturghia slujirii aproapelui

0

Federaţia Filantropia – Simpozion comemorativ Părintele Dumitru Stăniloaie

Sub semnul anului comemorativ al Părintelui Dumitru Stăniloaie, reprezentant de seamă al teologiei europene a secolului al XX-lea, Federația Filantropia va organiza joi, pe 16 mai 2013, Simpozionul ”Filantropia – liturghia slujirii aproapelui”.

Printre participanţi se vor regăsi reprezentanții celor 18 ONG-uri membre și o parte dintre  cei mai de seamă teologi români. Prima parte a evenimentului va cuprinde o sesiune de comunicări și dezbateri din perspectiva teoretică a filantropiei. Cea de-a doua parte a Simpozionului va fi dedicată târgului de servicii sociale, în cadrul căruia ONG-urile membre își vor împărtăși din experiențele acumulate în urma implementării proiectelor.

”Membrii Federației Filantropia provin din diferite regiuni ale țării, iar fiecare este mânat de o dorință arzătoare de a contribui la ajutorarea celor aflați în situații dificile. Beneficiarii direcți ai programelor noastre includ categorii precum: copii cu rezultate excelente la școală, dar care provin din familii cu probleme, foști deținuți care au nevoie de sprijin pentru a se reintegra în comunitate, bătrâni sau persoane cu dizabilități care necesită ajutor specific. Încercăm, de fiecare dată, să găsim soluții prin care să oferim sprijinul necesar celor aflați în dificultate”, a spus Cosmin Grigorescu, Directorul executiv al Federației Filantropia.

Filantropia este unul din principiile creștine fundamentale și o prelungire pământeană a învățăturilor lui Hristos. Dincolo de aceasta, grija și binefacerea îndreptată către cei care au nevoie de ajutor sunt mărturia calității umane a fiecăruia dintre noi.

Evenimentul face parte din proiectul “Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacităţii organizaţionale a unei reţele naţionale de ONG-uri creştine” (ID 57379), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat de Federația Filantropia alături de Patriarhia Romana și de IOCC Romania.

 

Despre Federația Filantropia

filantropia logoFederaţia Filantropia este o organizaţie privată non-profit, care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ea reuneşte în acest moment, 18 din cele mai active asociaţii şi fundaţii, care lucrează în domeniul social, în eparhiile Patriarhiei Române. Misiunea Federaţiei este să sprijine Biserica în lucrarea ei social-filantropică săvârşită pentru oameni şi comunităţile lor, în spiritul învăţăturii creştine.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.