Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a lansat Patrula de Reciclare a Colegiului de Arhitectură şi Lucrări Publice

0

Patrula de Reciclare a Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”Ioan N. Socolescu” din București s-a lansat miercuri, 20 noiembrie, în activitățile de educare și antrenare a comunității la colectarea selectivă de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Hotărâți să-și depășească performanțele care le-au adus două premii la ediția trecută a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, elevii Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice își încep acțiunile cu o scrisoare deschisă către Primăria Sectorului 1.

”Vă rugăm să ne sprijiniți inițiativele și să susțineți Patrula de Reciclare a Colegiului nostru cooptându-ne în activitățile tematice ale primăriei. Prin activitățile noastre, dorim să facem din sectorul 1 primul sector ecologist din București. Avem încredere că ne veți ajuta să devenim inițiatorii unui comportament ecologic responsabil, model pentru fiecare cetățean,” a adresat reprezentantul Patrulei de Reciclare scrisoarea către dl. Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Pentru a asigura succesul acțiunilor de informare și conștientizare, dna Ștefania Dobrin, profesorul coordonator al programului, a înscris în Patrula Colegiului elevi din toate clasele.

”În fiecare clasă există responsabili de inițiativele de informare și stimulare a colectării care își coordonează și își motivează colegii. Pentru elevii liceului, participarea la programul Patrula de Reciclare înseamnă să se implice în protejarea mediului înconjurător, dar și să-și dezvolte capacitatea de a lucra în echipă, de a atinge un obiectiv ambițios și de a convinge. Statutul de câștigători nu este doar o recompensă, este și un angajament de a realiza mai mult și mai bine” a declarat doamna Dobrin.

Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice Ioan Socolescu_Bucuresti

La evenimentul care a reunit elevi și profesori din tot liceul a fost invitat special Bogdan Năstase, directorul Bursei Române de Mărfuri. Domnul Năstase i-a încurajat pe elevi să valorifice la maximum experiența voluntariatului.

”Voluntariatul este oportunitatea de a vă descoperi pasiunile, abilitățile și obiectivele de carieră. La vârsta voastră aveți libertatea de a alege între mai multe drumuri care vi se deschid. Experiențele de voluntariat vă vor ajuta să înțelegeți unde vreți să ajungeți cu adevărat,” le-a spus dl Bogdan Năstase Agenților Patrulei de Reciclare.

În apropierea Sărbătorilor de iarnă, Patrula Colegiului Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”Ioan N. Socolescu” lansează un apel cetățenilor dar și companiilor, instituțiilor și organizațiilor din București: ”Cei care se vor debarasa de vechiturile electrice și electronice cu ajutorul Asociației Române pentru Reciclare RoRec, în cadrul programului, vor contribui la succesul Patrulelor de Reciclare bucureștene! Vă așteptăm alături de noi!”.

Sub îndrumarea profesorilor coordonatori și cu sprijinul materialelor puse la dispoziția lor de către Asociația RoRec, preșcolarii, elevii și liceeni înscriși în program, din toată țara, vor concepe și pune în practică, pe parcursul anului școlar, diverse activități prin care să încurajeze obiceiul colectării responsabile a DEEE și comportamentul responsabil față de mediu în comunitățile lor.

Toți cei interesați sunt invitați să afle care sunt Patrulele de Reciclare din orașul/județul lor. Lista unităților școlare care participă la program este afișată pe site-ul www.patruladereciclare.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.