Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

REMEMBER: 13-15 IUNIE 1990

0

REMEMBER: 13-15 IUNIE 1990 SI FILME MULTIPREMIATE IN AVANPREMIERA FESTIVALULUI CINEPOLITICA

Prima editie Cinepolitica – Festivalul International al Filmului Politic, unicul eveniment de gen din Romania, este precedata de o avanpremiera de patru zile (11-14 iunie) la Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeul National al Taranului Roman (MTR). In cadrul acestei Avanpremiere la Cinepolitica, cinefilii bucuresteni se vor delecta cu patru programe speciale, axate pe cateva teme politice de larg interes.

Astfel, aseara, incepand cu ora 19:00, au avut loc proiecțiile din cadrul Programului special „Omul politic” – debutul regizoral al actorului britanic Ralph Fiennes, Coriolanus, și cel mai premiat film al italianului Paolo Sorrentino, Il Divo, laureat cu premiul Juriului la Cannes 2008.

Astazi, miercuri 13 iunieAvanpremiera Cinepolitica va ofera o prima surpriza de proporții: de la ora 17:00, va avea loc evenimentul Remember: 13-15 iunie 1990, in cadrul caruia se va difuza filmul-document Piața Universitații – Romania, in regia luiSorin Ilieșiu, Vivi Dragan Vasile și Stere Gulea, un documentar de excepție despre mitingul studențesc din iunie 1990 și represiunea brutala pusa la cale de guvern cu ajutorul minerilor din Valea Jiului. Evenimentul va avea loc in prezența realizatorilor; intrarea este libera.

Proiecția va continua cu filmele din Programul special „Poliția secreta”: la ora 19:00, in premiera romaneasca, publicul cinefil va avea ocazia sa urmareasca o serie de filmulețe oficiale de instructaj ale poliției secrete cehești. Aflate la limita tragi-comediei și marcate de un umor absurd, filmele vor fi urmate de o producție similara, aparținand, insa, vecinilor maghiari, Viața unui agent(Gabor Zsigmond Papp, 2004), alcatuita in exclusivitate din materiale din arhiva și care ofera o lecție memorabila despre mecanismele puterii totalitare care a supraviețuit vreme de decenii in ciuda paranoiei și a razboiului dus impotriva propriilor sai cetațeni. De la ora 21:30 se va difuza lungmetrajul laureat cu Oscar Viețile altora (2006), o splendida dovada semi-ficționala a eficienței mecanismelor de control exercitate de Poliția secreta in anii comunismului.

In fine, Avanpremiera Cinepolitica se va incheia joi, 14 iunie, cu Programul special „In memoriam Vaclav Havel”. Astfel,de la ora 18:00, se va difuza in premiera romaneasca documentarul Cetateanul Vaclav Havel pleaca in vacanta, o reconstituire cu mult umor si simt ironic a unui episod din viata de disident a lui Havel. Proiectia va fi urmata de Vaclav Havel la Cetatea din Praga (2009), un documentar care trece in revista primele sase luni de presedintie ale lui Havel. Proiecția va avea loc in prezența regizorului filmului, Petr Jancarek, documentaristul personal al lui Vaclav Havel, care va prezenta, in premiera absoluta, un teaser dintr-un documentar despre ultimii ani din viata lui Vaclav Havel. De la ora 21:30, proiectia va continua cu lungmetrajulPlecare (Leaving, 2011), unicul film regizat de Václav Havel, o comedie dulce-amara lansata in selectia oficiala a Festivalului International de Film de la Moscova 2011.

 

Avanpremiera Cinepolitica este organizata cu sprijinul Staropramen, berea pragheza numarul 1 in lume. Va așteptam la un film bun și o bere rece!

……………………………………………………………………………………..

Festival organizat sub patronajul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” (UNATC), Universitatii Nationale de Arte (UNArte), Universitatii Bucuresti, Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Uniunii Cineastilor din Romania.

Parteneri media: TVR, Cinemagia, 24 Fun, Radio Guerilla, Evenimentul Zilei, RTV-Net, Kamikaze, Port.ro, Liternet, CinemaRx, Cinefan, Filmreporter, MyMagicStar, Romania Pozitiva, Urban Things, Cultcubeu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.