Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Promenada Inimilor @ CRAIOVA

0

Rotary Club Craiova, Rotary Club Craiova Probitas şi Asociația de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia, împreună cu partenerii lor, cu sprijinul Primăriei Craiova, continuă programul “Promenada Inimilor”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii – 29 septembrie.

promenada inimilor

Invităm locuitorii Craiovei la mișcare şi promovăm un stil de viaţă sănătos, menit să protejeze sănătatea inimii şi a întregului corp.

Participanţii se vor întâlni duminică, 27 Septembrie, începând cu ora 09.00, în zona McDonald’s. Cu o zi înainte – sâmbată, 26 Septembrie, ora 10.30 – se desfăşoară JCI Cycling Day, cu plecare din Parcul “Nicolae Romanescu”, intrarea de la statuie.

Reputatul specialist în cardiologie dr. Constantin Militaru a declarat: „Organizăm aceste evenimente pentru a ne aminti că avem o inimă care bate cu regularitate în pieptul nostru, care ne servește credincioasă şi pe care trebuie să o respectăm”.

Preşedintele Rotary Club Craiova, lect. univ dr. Armand Calota, subliniaza: „Avem o inimă de care trebuie să ținem cont, cu atât mai mult cu cât mulți concetățeni au o inimă bolnavă. Încercăm să tragem un semnal de alarmă într-o manieră atractivă, să avem grijă de comunitatea în care activăm”.

Preşedintele Rotary Club Craiova Probitas, Victor Florea Ilie, a completat: „Lansăm locuitorilor Craiovei – copii, adulţi şi seniori – invitaţia de a spune: noi ne punem inima la treabă! Promenada inimilor înseamnă o cultură a vieţii în sănătate, a mişcării în toate formele sale. Cu această ocazie, reamintim autorităţilor locale şi publicului importanţa utilizării bicicletei ca o component esenţială a unei vieţi sănătoase, a mobilităţii urbane durabile alături de transportul public şi deplasarea pietonală”.

In Piaţa „Mihai Viteazul”din Craiova se vor organiza:

• Craiova dansează în stradă; gimnastică şi recuperare medicală
• Un circuit pe bicicletă
• Medicii sunt alături de noi – puncte de control medical, cadiologic, tensiune, etc.
Simultan, evenimentul este organizat şi în oraşul Râmnicu Vâlcea, de către Cluburile Rotary, printr-un cros pe bulevardul oraşului.
“Promenada Inimilor”, program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat în peste 10 ţări europene, a avut un succes răsunător şi în România. În 2013, la eveniment au participat mii de persoane din 25 de orașe, iar în 2014 peste 10.000 de persoane din 35 de oraşe. În Craiova, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste șapte sute de craioveni alăturându-se evenimentului în 2014.

Program

 Înscrierea participanţilor la „Crosul inimilor”, începând cu ora 9.30, în cortul amplasat lângă Mc Donald`s, pe 2 categorii de vârstă:
• sub 18 ani – masculin + feminin.
• peste 18 ani – masculin + feminin.

 Start în „Crosul inimilor” şi în „Promenada Inimilor” ( zona Mc Donald`s)
• 9.45 – mesajul organizatorilor
• 9.50 – plecarea in Promenada Inimilor (plimbare), categoria peste 45 ani
• 10.10 – Start comun masculin + feminin „Crosul inimilor” sub 18 ani.
• 10.20 – Start comun masculin + feminin „Crosul inimilor” peste 18 ani.

 Sosirea în „Crosul inimilor” şi în „Promenada Inimilor” (zona Piaţa Prefecturii)
• 10.40 – 11.30 – Mesajul Oficialitatilor Locale si Festivitatea de premiere „Crosul inimilor”, pe cele 2 categorii de vârstă respectiv, cel mai tînăr şi cel mai în vârstă participant (zona Piaţa Prefecturii)

 11:30 – 13:30 – Comunicare între participanţi, demonstraţii, alte forme de miscare:
• Craiova dansează în stradă
• Gimnastică şi recuperare medicală
• Un circuit pe bicicletă
• Fitness urban …..

Promenada si Crosul Inimilor, Craiova, Duminică, 27 Septembrie 2015

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.