Proiectul “Ne pregatim pentru ROMANIA” la Valcea

0

Dupa lansarea oficiala a Proiectului NE PREGATIM PENTRU ROMANIA, care a avut loc miercurea trecuta, azi, luni, 17 ianuarie 2011, incepand cu ora 14,00, in sala de conferinte a Bibliotecii Judetene Valcea, se deschid cursurile pentru tinerii inscrisi in Proiectul „NE PREGATIM PENTRU ROMANIA”.

Primul curs este structurat in doua parti. Prima este sustinuta de Ionut Rusu, fost voluntar EUROPE DIRECT, student in Danemarca, care va argumenta de ce tinerii ar trebui sa ramana sau sa se intoarca in Romania dupa studii. In partea a doua, Alexandru Bardasu, tot un fost voluntar al Centrului de informare, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Alexandru Lahovari”, ii va invata pe participanti „Cum sa prezinte o PREZENTARE”.

Cel de-al doilea curs al lunii ianuarie se va desfasura in data de 31 ianuarie 2011. Proiectul este dedicat Anului European al Voluntariatului si este realizat in parteneriat cu Biblioteca Judeteana Valcea.

Proiectul “Ne pregatim pentru ROMANIA”

Tendinta romanilor de a studia, munci sau trai in Europa este aproape de nestavilit. Tinerii sunt primii care, de la o varsta  frageda, doresc sa plece din tara, pentru ca inversarea scarii valorilor, lipsa unor modele, dar si o societate in care sunt promovate mediocritatea si lipsa educatiei fac ca traiul in Romania sa fie o adevarata provocare.
Proiectul educational  “Ne pregatim pentru ROMANIA”, care  se adreseaza tinerilor de liceu, clasele a IX-a si a X-a, isi propune sa contrabalanseze aceasta tendinta, prin prezentarea unor valori romanesti autentice.

Proiectul va avea trei componente:
a) dezvoltare personala a tinerilor implicati in proiect;
b) voluntariat in sprijinul comunitatii;
c) activitati de mentorat din partea Fundatiei “Casa cartii”.
Cele 24 de cursuri proiectate sa fie sustinute in 2011 vor aborda diverse aspecte, de la schimbarea atitudinii, pana la cunoasterea si aprecierea valorilor traditionale romanesti (costumele populare romanesti, sociologia familiei si religia).

Perioada de derulare este ianuarie 2011 – decembrie 2011 pentru elevii de clasa a X-a si de doi ani pentru cei din clasa a IX-a. Traineri vor fi  bibliotecari, fosti voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Valcea si oameni de cultura valceni. Manager de proiect – Dana Radulescu.

Cele doua proiecte ale Fundatiei “Casa Cartii” se desfasoara sub auspiciile Anului European al Voluntariatului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.