Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul primelor evenimente la Festivalul de Flamenco Bucuresti, 4 februarie – 8 martie 2011

0

Două generaţii de artişti se întâlnesc în debutul Festivalului de Flamenco

Ambasada Spaniei în România şi Institutul Cervantes din Bucureşti vă invită la Festivalul Flamenco Clasic şi Noile Genuri, ediţia a II-a – un eveniment dedicat tradiţiei şi actualităţii artei flamenco – ce va avea loc în perioada 4 februarie – 8 martie 2011, în mai multe spaţii culturale ale Capitalei.

După o primă ediţie, primită cu entuziasm de publicul bucureştean, Festivalul de Flamenco revine în Capitală sub noi auspicii; flamenco a fost declarat, alături de Cant de la Sibila din Mallorca şi castellets catalane, parte a Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.

Urmează o lună de muzică, dans şi film flamenco, pentru toate vârstele şi iubitorii tuturor genurilor. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, Ateneul Român, Sala Radio şi Cinema „Elvira Popescu“ vor fi gazdele acestui festival.

Două generaţii de artişti se întâlnesc în debutul Festivalului de Flamenco

Primul eveniment al acestei ediţii este un tablao de flamenco ce propune figuri clasice şi tinere talente: cantaor-ul Jesús Chozas, chitaristul Rafael Andújar, bailaor-ul  Juan Manuel Carrillo şi bailaora Ana Alonso, care vor prezenta colajul Flamenco en estado puro.

Sursa: comunicatedepresa.ro

Programul primelor evenimente:

Flamenco en estado puro / Flamenco in stare pura
Tablao flamenco cu Rafael Andujar, Ana Alonso, Juanma Carillo, Jesús Chozas
4, 5, 6 februarie, ora 19.30 / Sala ArCuB (Str. Batişte nr. 14)
Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Bilete a ArCuB, după următorul program:
31 ianuarie – 6 februarie, între orele 12.00 – 20.00

Rezervări online la adresa rezervari@arcub.ro.

Rafael Fernández Andújar, chitarist flamenco originar din Carmena (Toledo), a urmat cursuri de chitară flamenco cu Rafael Nogales, apoi cu Víctor Monge „Serranito”; este autor al multor lucrări pentru chitară flamenco, incluzînd toate ritmurile specifice genului (soleá, bulería, fandango etc.). A cîştigat numeroase premii în cadrul unor renumite concursuri de flamenco, între care  „Cante de las Minas de la Unión“ şi „Jerez de la Frontera“, precum şi Menţiunea de Onoare a Premiului Córdoba.

În prezent, este profesor la Conservatorul Regal de Dans din Madrid, în cadrul Departamentului de Flamenco.

Jesús Matías Solano (Madrid,1944), cantaor de flamenco cunoscut sub numele artistic de „Jesús Chozas“, şi-a început cariera la vîrsta de 14 ani, la Teatro Madrid. În 1959, face parte din compania de flamenco „Paso a la Juventud“ şi intră în distribuţia spectacolelor realizate de acest teatru de tradiţie din Madrid.

Din 1996, împreună cu chitaristul Rafael Andújar, reia viaţa de solist în numeroase recitaluri în care dă frâu liber întregii sale experienţe artistice.

Juan Manuel Carrillo Prieto – “Juanma” a studiat dans spaniol şi balet clasic la Conservatorul de Dans „Don Luis del Río“ din Córdoba şi are un masterat în Artele Spectacolului la Universitatea „Rey Juan Carlos I“ şi la Institutul Superior de Dans „Alicia Alonso“. În prezent, predă la Conservatorul de Dans din Madrid, împărţindu-şi timpul între activitatea didactică şi spectacolele sale, A golpe y tacón şi En blanco y negro/ În alb şi negru.

Dansatoare de flamenco şi dans clasic spaniol, Ana Alonso Ferrero s-a născut la Móstoles (Madrid), pe 23 noiembrie 1986. În 2003, dansează la Teatrul Regal şi participă la Concursul de Dans Spaniol şi Flamenco de la Teatrul Albéniz din Madrid. În 2004 este premiată la Concursul de Dans de la Fuenlabrada (Madrid), pentru spectacolul Algo nuestro/ Ceva al nostru, în coregrafia lui Juan Manuel Carrillo „Juanma“ şi dansează la Teatrul Regal, în Atelierul Conservatorului de Dans din Madrid. În prezent, participă la turnee, ca artistă invitată, alături de chitaristul Jerónimo Maya şi Compania de Flamenco Juanma.

Urmează în Festivalul Flamenco Clasic şi Noile Genuri:

Recital de chitară: Noua muzică spaniolă cu José María Gallardo del Rey – chitară si Roberto Vozmediano – percutie
9 februarie, ora 19.00/ Sala Mare a Ateneului Român (Str. Franklin nr.1, )
Biletele se vor pune în vânzare la Casa de Bilete a Ateneului, cu o săptămână înainte de concert. (Str. Franklin, nº 1, tel .021 315 68 75.

Recital de chitară: Iberia, solist José María Gallardo del Rey – chitară
10 februarie, ora 19.00 / Sala Radio (Str. G-ral. Berthelot, 60-64)

Biletele se pun în vânzare la Casa de Bilete a Radiodifuziunii (Str. G-ral Berthelot 60-64, tel. 021-314.68.00) şi prin reteaua Eventim.

Organizatori: Ambasada Spaniei în România şi Instituto Cervantes din Bucureşti
Parteneri: Agencia Andaluza de Flamenco, Primăria şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale, Filarmonica „George Enescu“,  Institutul Francez – Ambasada Franţei la Bucureşti, Radio România Cultural

Coproducător: TVR
Transportator oficial: Tarom
Sponsor unic pentru Republica Moldova: Red Unión Fenosa
Sponsori principali: Bamesa Oţel S.A., HappyTour, Grupo Puentes, Radisson Hotel Bucureşti, Roca
Sponsori: Azvi, La Caixa, CIALT, DYTRAS, Hercesa, HL1, INOCSA
Susţinător: Piraeus Bank
Colaboratori: Acciona Ingeniería, AFIRMA, Alioli, ASEL, Avantia, Bogaris, Grupo Contrat, Copisa, Cosercon, Eusma, Ezentis, FCC, Ferbu, GEA 21, GIS Group, Granvía, OHL
Parteneri media: Adevărul Literar şi Artistic, Observator Cultural, Dilema, LiterNet.ro, Metropotam.ro, Onlinegallery.ro, Port.ro, RFI, Şapte Seri, Radio România Muzical, România Liberă

Despre Institutul Cervantes Bucuresti

Institutul Cervantes este institutia publica creata de Spania in 1991 pentru promovarea si difuzarea culturii spaniole si hispanoamericane. Institutul Cervantes din Bucuresti organizeaza cursuri pentru invatarea limbii spaniole, examene de atestare a cunostintelor de limba spaniola cu recunoastere internationala (DELE), activitati culturale si pune la dispozitia celor interesati o biblioteca specializata cu peste 25000 de titluri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.