Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prezentare de modă „Veşminte de purtat, de Toamna târziu până Primavara devreme”

0

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, vă invită marţi, 27 noiembrie 2012, ora 18.30, la prezentarea de modă Veşminte de purtat, de Toamna târziu până Primavara devreme a fashion-designer-ului Maria Constantinescu.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Arte – Bucureşti, Secţia Modă, Maria Constantinescu ne invită prin această colecţie vestimentară să descoperim o nouă şi incitantă ipostază a frumuseţii feminine. Expresie a iubirii pentru culoare şi lumină, creaţiile sale sunt dedicate sufletului mereu tânăr al femeii care oscilează între clasic şi modern, între eleganţă şi nonsalanaţă, între ce se poartă, ce este la modă şi ce mi se potriveşte.

Adevărate „compoziţii picturale”, modelate în material textil, ţinutele reunite în această colecţie se remarcă prin rafinament şi distincţie. Texturile şi contexturile ţesăturilor folosite de Maria Constantinescu aduc în atenţie fibrele naturale – lână, bumbac, mătase – atent selectate şi asociate pentru a sugera subtile corespondenţe, aproape muzicale, între calităţile vizuale ale suprafeţelor ţesute sau tricotate şi îndrăzneala unor croiuri minimaliste. Catifeaua şi jerseul, satenul şi brocardul dialoghează inspirat în viziunea artistei cu dantelele, punând în valoare geometria secretă a trupului feminin.

Oricare siluetă este avantajată în haina personalizată creată de Maria Constantinescu, întrucât îi conferă svelteţe şi supleţe, graţie şi expresivitate. Grafismul liniilor de croi se întâlneşte cu picturalitatea unei cromatici bine temperate, contribuind la realizarea unui anasamblu vestimentar original, bazat pe ritmuri şi proporţii insolite.

Între libertate şi prejudecată, între sfială şi îndrăzneală, între ascuns şi dezvăluit privirii, colecţia Veşminte de purtat, de Toamna târziu până Primavara devreme a fashion-designer-ului Maria Constantinescu, ne convinge că fiecare haină are o poveste, iar creatorul lor este un designer talentat ce stăpâneşte tainele artei şi secretul relaţiei veşmânt – personalitate – imagine.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.