Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 800 de voluntari au participat la campionatul de plantare din Tara lui Andrei de la Buzau

0

 

  • Petrom a organizat sambata, 16 aprilie, campionatul de plantare din Tara lui Andrei
  • Padurea Frasin din comuna Spataru s-a innoit cu peste 20.000 de puieti de frasin si stejar care au fost plantati pe 5 hectare de teren
  • Peste 800 de buzoieni s-au intrecut pentru titlul de campioni ai plantarii din Tara lui Andrei
  • Actiunea de voluntariat desfasurata la Buzau face parte din programul de responsabilitate sociala TaraluiAndrei.ro lansat de Petrom in 2009.

Bucuresti, 18 aprilie 2011 – Petrom a organizat sambata, 16 aprilie 2011, a treia plantare din Tara lui Andrei. Peste 800 de voluntari au plantat 20.000 de frasini si stejari in Padurea Frasin din comuna Spataru pe o suprafata de cinci hectare de teren. S-au „duelat” pentru titlul de Campioni ai plantarii peste 800 de buzoieni impartiti in doua echipe: Galben si Albastru. Alaturi de voluntari au fost si jurnalisti din Buzau si Bucuresti.

Gianina Corondan si Adrian Vancica, arbitrii intrecerii, au fluierat startul la ora 9:00 si i-au incurajat pe voluntari pe tot parcursul competitiei. Dupa doar 4 ore, toti cei 20.000 de puieti de frasini au fost plantati, iar echipa Albastra a fost aleasa castigatoare.

 

„Padurea din Tara lui Andrei creste de la an la an si pentru asta le multumim tuturor voluntarilor care sunt alaturi de noi in fiecare primavara si toamna. Astazi buzoienii au demonstrat ca si Romania e activa in calendarul european al voluntariatului.a declarat Mona Nicolici, Head of Community Relations & Social Affairs Petrom.

 

Campania de recrutare de voluntari pentru campionatul plantarii din Tara lui Andrei a inceput in Buzau pe 4 aprilie, atunci cand a fost instalat un punct de inscriere in Piata Dacia din centrul orasului. Toti cei din afara Buzaului, s-au putut inscrie si ei ca voluntari pe site-ul www.taraluiandrei.ro. La finalul actiunii de plantare, toti participantii s-au reunit in Piata Dacia din Buzau unde au fost medaliati cu titlul de “Campioni ai plantarii din Tara lui Andrei” si au sarbatorit alaturi de trupa Voltaj.

 

Plantarile din Tara lui Andrei sunt organizate in acest an sub umbrela Anului European al Voluntariatului. Actiunea de la Buzau a fost organizata in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde, Romsilva – Ocolul Silvic Buzau si Primaria Municipiului Buzau.

La cele trei plantari din Tara lui Andrei au participat peste 2.100 de voluntari care au plantat 66.000 de copaci pe o suprafata de 14,3 hectare de teren pe centura de Vest a orasului Ploiesti, pe dealul Osoiu din Moinesti si in localitatea Spataru din Buzau.

 

———-

Despre TaraluiAndrei.ro

In octombrie 2009, Petrom a lansat TaraluiAndrei.ro, un program de responsabilitate sociala pentru toti cei care isi doresc sa se implice in rezolvarea problemelor din comunitatea lor si vor sa transforme Romania intr-un loc mai bun. TaraluiAndrei.ro este primul program de responsabilitate sociala Petrom care permite unui numar nelimitat de oameni sa interactioneze, sa comunice, sa se informeze si, mai ales, sa schimbe in mod concret lumea in care traiesc.

Petrom CSR

„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.

„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.