Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 29.000 de copaci in Bucuresti, Comana si Mahmudia!

0

Voluntarii Asociatiei Salvati Dunarea si Delta au plantat peste 29.000 de copaci in Bucuresti, Comana si Mahmudia, in cadrul campaniei Sofez, deci plantez! derulata in perioada martie 2010 – aprilie 2011, cu sprijinul Petrom.

Sofez, deci plantez! este o campanie de responsabilizare initiata de Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis si implementata cu sprijinul Copacul de Hartie, Romsilva si Petrom, prin care soferii din intreaga tara au contribuit la plantarea de copaci prin cumpararea unui odorizant auto din cele 147 de statii de distributie Petrom selectate. Proiectul pleaca de la premisa ca plantarea de copaci este una dintre cele mai eficiente solutii pentru a reduce efectul poluator al noxelor emanate de masini.

În perioada campaniei, şoferii au cumpărat 29.163 de odorizanţi din staţiile de distribuție Petrom. Urmând principiul un odorizant cumpărat = un copac plantat, voluntarii organizațiilor implicate s-au reunit pentru plantarea celor peste 29.000 de puieți Șofez deci plantez în București, Comana și Mahmudia.

Pe parcursul lunii aprilie 2011, la Mahmudia (judeţul Tulcea) au fost plantaţi 22.700 de puieţi de salcâm, vişin şi sălcioară, în parteneriat cu Primăria Mahmudia. Puieţii acoperă 5,5 hectare de pe raza comunei, pe trei parcele: parcela “Zona Nicolaev” din imediata apropiere a satului, zona fostului CAP şi o zonă supusă eroziunii accentuate, limitrofă cu uzina de apă şi cu cimitirul comunităţii ruşilor lipoveni. Puieţii Şofez, deci plantez! din comună vor fi întreţinuţi de Primăria Mahmudia şi îngrijiţi până la maturitate.

Plantările de la Mahmudia au reunit peste 150 de voluntari din rândul elevilor de la Grupul Şcolar Mahmudia, Centrul de Voluntariat EUdivers Tulcea, angajaţi ai Consiliulului Local Mahmudia, Primăria Mahmudia, SC Util Aqua Mahmudia şi un număr restrâns de localnici.

Plantările de toamnă din cadrul campaniei Şofez deci plantez! au avut loc în judeţul Giurgiu, în parteneriat cu Ocolul Silvic Comana – Direcţia Silvică Giurgiu. În luna noiembrie 2010, cei 100 de voluntari din Bucureşti şi Giurgiu înscrişi pe site-ul proiectului, printre care şi elevi de la Colegiul Tehnic Petru Maior din Bucureşti, au plantat 6.500 de puieţi de stejar şi frasin în Parcul Natural Comana.

Proiectul a reunit sute de voluntari la plantări și mii de voluntari la volan în toată țara, care au înțeles cât valorează un simplu gest pentru viitorul copiilor noștri! Acesta a fost nu numai un proiect de împădurire, dar și un proiect de responsabilizare, iar rezultatele lui ne arată că implicarea în protecția  mediului intră încet dar sigur în conștiința colectivă.” a afirmat Liviu Mihaiu, președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la plantarea celor peste 29.000 de copaci: clienţilor din staţiile Petrom care s-au alăturat campaniei, voluntarilor care au participat la plantare şi partenerilor acestui proiect. Petrom continuă şi anul acesta să crească numărul de copaci din România prin plantările din Ţara lui Andrei şi sperăm ca, astfel, să fim şi noi prezenţi în agenda europeană a Anului Voluntariatului.” a declarat Mona Nicolici , Head of Community Relations and Social Affairs Petrom.

 

Despre proiectul Şofez, deci plantez!

Proiectul Şofez, deci plantez! a debutat în martie 2010. Atunci s-au pus în vânzare odorizanţi auto, în formă de copac, în 147 de stații de distribuție Petrom selectate, urmând ca voluntarii organizaţiilor implicate să planteze un copac pentru fiecare odorizant vândut (un odorizant cumpărat = un copac plantat). Campania a fost lansată pe 24 aprilie 2010, printr-un eveniment public pe Cheiul Dâmboviţei, în zona Vitan, când au fost plantaţi 400 de copaci cu ajutorul a peste 100 de voluntari bucureşteni si al Primăriei Municipiului Bucureşti.

În total, conducătorii auto din toată ţara au cumpărat 29.163 de odorizanţi, în baza cărora s-au plantat peste 29.000 de copaci în perioada martie 2010 – aprilie 2011.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul campaniei www.sofezdeciplantez.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.