Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noaptea Perseidelor / noaptea de 11 spre 12 august 2013

0
Va invitam in noaptea de 11 spre 12 august (duminica spre luni) sa observam aparitia curentului de meteoritiPerseide. Intre 11 si 12 august, Pamantul se va afla in coada rarefiata a cometei Swift-Tuttle. Cerul va fi brazdat de dare luminoase, stele cazatoare, mici particule de praf apartinand cometei, in special dupa miezul noptii.

Va propunem sa urmarim stelele cazatoare dintr-un loc situat in afara orasului, departe de luminile care albesc cerul. In meniu avem stele cazatoare, observabile cu ochiul liber si obiecte astronomice indepartate, vizibile prin telescopul manuit de Adrian Sonka.

Printre obiectele astronomice observate vor fi planetele Venus si Saturn (pana in ora 23). Participantii vor face cunostinta cu diversele corpuri ceresti din Galaxia noastra, ca stelele, stelele duble, roiurile stelare (globulare si deschise), nebuloasele si galaxiile, observabile prin telescop.

Meteorii se pot observa numai cu ochiul liber.

Observațiile se vor face de pe camp, printr-un telescop si cu ochiul liber si vor fi insoțite de explicații. Imbrăcămintea groasă este obligatorie (pantaloni lungi, maneca lunga, pantofi sport), izopren sau patura pe care sa va puteti aseza, lanternă cu lumină cat mai slabă (sau rosie). Este necesar sa aveti substante impotriva tantarilor.

 

Daca ai telescop adu-l ca sa ne uitam prin el 🙂

 

Transportul in afara orasului se va realiza cu sprijinul celor care au masina si care vor avea amabilitatea de a-i transporta si pe cei fara mijloc de transport – organizarea pe masini va fi facuta de fundatie.

Intalnirea are loc la ora 20:00. Programul de observații incepe la 22:00 si se termina oficial la ora 2. Va rugam, nu intarziati.

stele-370x250

Lector: Adrian Sonka

Data: 11 August 2013; Ora: 20:00

Cost: 40 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 30 ron

Locatie: intalnire la ora 20.00

 

PARTICIPARE PE BAZA DE INSCRIERE LA contact@victoriei.ro

Va asteptam cu drag,
Fundatia Calea Victoriei

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.