Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MASA ROTUNDA despre raportarea activitatilor de responsabilitate sociala

0

MASA ROTUNDA

Raportarea RSC – impusă sau voluntară? Pro și contra reglementării.

04 aprilie 2013 

Danemarca a introdus în 2008 obligativitatea raportării anuale pe teme de responsabilitate socială corporativă, iar acest lucru a avut un efect de catalizator asupra activităților de RSC. Dintre cele 1.100 de companii afectate de această lege, 97% au făcut raportări în anul următor, în contextul în care 43% dintre ele raportau pentru prima dată. Statul francez a adoptat recent noi prevederi legislative care obligă companiile să raporteze informațiile privind impactul de mediu și social. În plus, noua lege impune ca aceste informații să fie verificate de o terță parte autorizată.

La finalul anului 2012, 6.000 de companii de la nivel global au realizat raportări de RSC, 95% dintre ele respectând principiile GRI.

Tema mesei rotunde ce va avea loc pe data de 04 aprilie 2013 în cadrul proiectului „Acționăm responsabil! – Rețeaua socială RSC” este Raportarea RSC – impusă sau voluntară? Pro și contra reglementării. Plecând de la prezentarea și analiza exemplelor de bună practică atât de la nivelul altor state, cât și de la nivelul României, vom urmări să identificăm beneficiile raportării activităților de responsabilitate socială.

reteaua sociala actionam responsabilO analiză a reglementărilor și a standardelor de raportare existente la nivel european în domeniul raportării responsabilității sociale și a modului în care acestea pot fi aplicate la contextul socio-economic românesc, ne va oferi cadrul propice pentru propunerea de măsuri eficiente în vederea stimulării acestei practici în rândul diferitelor tipuri de organizații din România.

O alta temă de interes de pe agenda mesei rotunde este cea referitoare la stabilirea gradului în care practica raportării responsabilității sociale poate fi asumată de către IMM-urile și autoritățile publice din România. În acest sens, va fi analizată aplicabilitatea standardelor de responsabilitatea socială la nivelul unor organizații de dimensiuni mai mici, de tipul IMM-urilor si posibilitatea adoptarii unor sisteme personalizate de raportare.

Împreună vom încerca să identificăm modul în care organizațiile din România ar trebui sa se poziționeze din perspectiva reglementării raportării de RSC!

 

Te așteptăm să dezbatem tema „Raportarea RSC – impusă sau voluntară? Pro și contra reglementării” în cadrul Rețelei sociale RSC!

Masa rotundă „Raportarea RSC – impusă sau voluntară? Pro și contra reglementării.” face parte din seria de mese rotunde organizate sub titlul „Probleme și soluții pentru stimularea responsabilității sociale în România”. Obiectivul final al acestui demers este configurarea unui program de ințiative de advocacy pentru îmbunătățirea cadrului legal și pentru o mai bună utilizare a resurselor în ceea ce privește promovarea responsabilității sociale în România, sub toate aspectele ei.

In acest sens, vor fi invitați la dezbateri reprezentanți ai sistemului public, reprezentanți ai mediului privat și membri ai societății civile. In total, mesele rotunde vor reuni peste 120 de lideri de opinie din România.

Parteneri media: Cariereonline.ro, CSRmedia, Manager.ro,  Portal HR, Romania Pozitiva, StiriONG.ro, Wall-Street, Institutul de Economie Sociala.

Website: www.actionamresponsabil.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.