Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Jegălia, s-au plantat fapte bune pentru al treilea an consecutiv

0

„Știm că emoțiile construiesc realitățile pe care le trăim. Din 2015 până în prezent, localitatea Jegălia din județul Călărași este martora bucuriei și a dăruirii a mii de voluntari care, timp de trei ani, au plantat aproape 40 de ha cu puieți forestieri de salcie. Sâmbăta care abia a trecut, 370 de voluntari au reușit să planteze puțin peste 6 ha. Prin eforturile susținute ale tuturor celor implicați în acești ani, acțiunile de împădurire de la Jegălia reprezintă un model de bune practici, de asumare a responsabilității, un exemplu de parteneriat între domeniile public și privat. Poate că prin tot ce s-a întâmplat la Jegălia nu am schimbat întreaga lume, însă în mod sigur ne-am schimbat pe noi înșine.”, declară Marin Toma, Președinte Plantăm fapte bune în România și coordonator local Călărași.

Rezultatele de la Jegălia au la baza implicarea voluntarilor din companiile care sprijină inițiativa, a autorităților locale care au pus la dispoziție suprafața de împădurit și a tuturor celor care au contribuit financiar la acest demers.

Voluntarii vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro).

La nivel național, au sprijinit inițiativa companiile Dedeman, JYSK, Daikin România, Tibbett Logistics, FAN Courier și Coca Cola HBC.

Partener local al evenimentului a fost Primăria Jegălia care și-a asumat plantarea puieților rămași și care a mobilizat comunitatea locală pentru realizarea de completări cu puieți pe suprafrața împădurită în 2016 și pentru plantarea unei suprafeței noi, cu puieți de glădiță, pentru protejarea salciei.

Au participat cu voluntari: Brenntag, Brexton, Cargill, Cetelem, Coca Cola HBC, Daikin, DB Global Technology, KPMG, LIDL, Orange, Saint-Gobain, Spam Experts, Starbucks, Wipro, REWE România, Franke, Stericycle și Kelloggs.

Acţiunea a fost realizată cu susținerea Jandarmeriei Române şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Mulțumim tuturor celor implicați și vă invităm să accesati pagina de facebook a inițiativei pentru imagini de la acțiunile de împădurire: https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.