Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jonglerie, tarot, graffiti, hip hop si bucatarie braziliana @incubator107

0

Dessert in Brazil – Cooking Cultures

Ce?

A popular dessert and the most known comfort food of Brazil is called *brigadeiro*. So, we’re going to cook it.

Culture Shop is a project of cultural education and awareness looking to give young speakers of diverse languages a full cultural experience.

AIESEC is welcoming native speakers of diverse foreign languages into our country, giving us the opportunity to get to know the culture of the language we are studying through aspects as gastronomy, music, traditions, dance, economic aspects and many more.

Join us for 4 amazing and interactive weeks of Brazilian inspired workshops, between November 14th and December 11th.

Cu cine?

My name is Arthur and I’m 22. I was born in Belo Horizonte, one of the largest cities in Brazil, but I lived for 12 years in the capital, Brasilia. I consider myself an optimistic and passionate person. I love knowing new cultures and, mostly, new people. For me, we’re in this world to be different in equality, and is there a better way to do this than spreading your own culture all over the world? I guess not.

Când?

 • miercuri@incubator107, 16 noiembrie 2011 de la 19:0 la 21:0

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 10 lei pentru întreg atelierul.

—————————————————————————————————————————————

Hip hop

Ce?

In acest curs, participanții vor învăța cum se dansează hip-hop-ul. Tehnica de bază de hip-hop include:

*      bounce

*      lean

*      rocking

Hip-hop-ul ca stil de dans este împărțit în trei categorii. Avem mișcări de old school, pași de new school și de new style. Aceste trei categorii corespund diferitelor perioade de evoluție a culturii. Prima dată a fost old school, apoi new school și mai recent, new style. In acest curs voi preda old school și new school, deoarece new style este mai dificil și mai abstract. Se bazează pe o interpretare perfectă a sunetelor și are nevoie de creativitate maximă.

Fiecare pas are un nume cunoscut de orice dansator de hip-hop. Când cineva spune un nume de pas, toți fac același pas pentru că trecerea timpului nu le-a afectat denumirea și forma. Câțiva dintre cei mai cunoscuti pași de old school hip-hop pe care îi voi preda la curs sunt: run, man crosstep, downtown, smurf, steve martin, roger rabbit, james brown, happy feet, fila, cabbage patch, creep, prep, jump roap, reebok, the wop, bk bounce, party machine etc.

O parte din pașii de new school hip-hop pe care îi voi preda sunt: bart simpson, monastery, walk it out, c-walk, harlem shake, ATL stomp, tone whop, chicken noodle soup etc

Aceștia formează fundația hip-hop. Așa cum am precizat și anterior, îmi doresc ca studenții mei să învețe și să cunoască hip-hop-ul autentic și ceea ce înseamnă această cultură. Dacă au fundația sau *vocabularul* în orice stil, vor putea dansa pe orice piesă, indiferent de natura acesteia.

Vor învăța în acest curs că dansul înseamnă să te bucuri de muzică, să o asculți și să îți lași corpul să danseze pe ea.

Cu cine?

Mircea Ecxarcu

Cu ce?

Cu echipament de mișcare

Când?

 • sâmbată@MNAC, 12 noiembrie 2011 de la 12:00 la 14:00
 • sâmbată@MNAC, 19 noiembrie 2011 de la 12:00 la 14:00
 • sâmbată@MNAC, 26 noiembrie 2011 de la 12:00 la 14:00
 • vineri@incubator107, 25 noiembrie 2011 de la 21:00 la 24:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 45 lei pentru întreg atelierul sau 11.25 lei pentru fiecare întâlnire.

———————————————————————————————————————————————–

Indoor graffiti

Ce?

Aducem un crâmpei de artă urbană în casa incubatorului.
Vom privi cu alți ochi cotidianul citadin și vom introduce doar acea parte vie, colorată a urbei. Este vorba de dorința de schimbare dar și de modul de comunicare a celor care refuză să se supună regulilor. Așadar, spunem NU conformismului, nuanțelor de alb-negru și a standardizării de orice fel.
Hai la atelier dacă dorești să înveți cum să-ți personalizezi cei patru pereți. La propriu! Desenăm, decupăm și colorăm personaje pentru a da o nouă viață spațiului – de la înălțime!

Cu cine?

Impreună cu un tânăr arhitect de interior care încearcă să aducă mai multă bucurie în casele oamenilor. Crede în vise, în puterea imaginației și a creației. In plus, explorează domeniile vizualului în căutarea următorelor provocări, jonglând cu fotografia, grafica, pictura și mai nou… pictura murală. Vino să o cunoști!

(Inainte poți trage un ochi pe aici)

Când?

 • sâmbată@incubator107, 19 noiembrie 2011 de la 11:00 la 19:00
 • duminică@incubator107, 20 noiembrie 2011 de la 14:00 la 21:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 75 lei pentru întreg atelierul sau 37.5 lei pentru fiecare întâlnire.

———————————————————————————————————————————————–

Jonglerie TRICTRUC107

Ce?

TRICTRUC107

Gaşca nebună pusă pe jonglat, neastâmpărată şi veşnic pofticioasă de mai mult. Pricepuţi şi nepricepuţi, care mai de care, împărtăşind tot ce stim şi ce am vrea să ştim. Cu dor de festivaluri şi manifestări în stradă.

Primim cu drag orice mână ce vrea să jongleze, fie încă mâna stângă fie dreapta şi dibace.

Iar de-i vorba de plimbări, colaborări şi proiecte, ne aprindem poiurile fără sfială, ne dăm peste cap, ținem mingile-n aer şi ducem jongleria unde-i şade mai bine.

Cu cine?

Avem un actor cam fluturalnic, Bogdan, ce ne-a strâns, ne-a dat aripi şi poftă de joacă.
O domniţa pricepută tare, tare, Roxana, care-nvârte poiurile de sar scântei din ele şi alta nu. Și mai nou-ademenitul Csongi!
Doi pofticioşi de joacă şi curajoşi din fire, Bobby şi Adi.
Şi-o echipă minunată, adunată d-ici, de colo pregătită pentru joacă.

Cu ce?

Două mâini, oricare ar fi ele (cu una e mai greu). Mingi de tenis la-nceput, apoi putem trece la orice se poate arunca în sus şi nu se sparge când atinge pământul (pe moment) şi şosete pentru poiuri.

Din timp învătăm să ne facem singuri jucăriile (sau să apelăm la cei de la Juggler.ro 😀 ).Iar după ce ne găsim siguri pe noi şi gata de noi emoţii, le dăm foc tuturora şi le învârtim în liniştea nopţii.

Când?

 • joi@Popa Nan 82, 10 noiembrie 2011 de la 18:00 la 22:00
 • joi@Popa Nan 82, 17 noiembrie 2011 de la 18:00 la 22:00
 • joi@Popa Nan 82, 24 noiembrie 2011 de la 18:00 la 22:00
 • joi@Popa Nan 82, 1 decembrie 2011 de la 18:00 la 22:00
 • joi@incubator107, 6 October 2011 de la 18:00 la 22:00
 • joi@incubator107, 13 October 2011 de la 18:00 la 22:00
 • joi@incubator107, 20 October 2011 de la 18:00 la 22:00
 • joi@Popa Nan 82, 27 October 2011 de la 18:00 la 22:00
 • joi@Popa Nan 82, 3 noiembrie 2011 de la 18:00 la 22:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 80 lei pentru întreg atelierul sau 20 lei pentru fiecare întâlnire.

Luna următoare

Sugerăm o donație de 20 lei pentru întreg atelierul.

————————————————————————————————————————————————

mentor în incubator – Marius Chivu

Ce?

incubator107 îşi cheamă mentorii – acei oameni simpli şi extraordinari care au avut curajul să-şi transforme pasiunea într-un mod de viaţă.

În fiecare lună punem la cale o întâlnire eroică, când invităm pe acela care ne va inspira, ne va da aripi şi bobârnace. Hai să ascultăm povestea, să punem întrebarea şi să plecăm altfel.

Intrăm în VRIE cu Marius Chivu – Am absolvit clasa de coregrafie a Școlii de Arte din Rîmnicu Vîlcea, din 2005 țin cronica literarã în Dilema veche, am inițiat și coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (Editura Humanitas, 2008), precum și volumul colectiv Primul meu porno (Editura ART, 2011) și am tradus Melancolica moarte a Bãiatului-stridie de Tim Burton (Editura Humanitas, 2009). Am scris o carte despre cãlãtoria mea în Himalaya care va apãrea în primãvarã.

Când?

 • joi@incubator107, 17 noiembrie 2011 de la 19:00 la 21:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 10 lei pentru întreg atelierul.

———————————————————————————————————————————————

TAROT

Ce?

Cărțile de TAROT ţi-au deschis o întreagă lume – personaje, povești, semnificații. Dar dincolo de poezie, te-ai ales cu ceva concret  – cu adevărul din tine, cel fără de mască socială şi fără făcătură.

Nu-ți fie frică de nu ai venit chiar de la început, acum ai şansa să înveți rapid, totul la obiect, și să fii direct prieten cu tarotul. Nu mai aștepta și nu te intimida, nu ai cum să faci greșeli pentru că înveți.

Ți-au dat un sfat, poate și pus un semn de întrebare, ți-au întins o mână de ajutor, dar au fost de gașcă și te-au lăsat mereu pe tine să alegi ce vei face.

Cu cine?

Meșter: Poliana  R. Am vrut mereu să știu mai mult și să păstrez mereu controlul. Și am făcut asta dând palma cu viitorul, învățând să îl cunosc, să îl înțeleg și să-mi fie drag.

Așa că te aștept să afli ce alții îți ascund! Şi de astă dată hai să învățăm să ne distrăm și să ne trăim singuri viețișoara, făra a ne lăsa influențați de povestea lor.

Cu ce?

De la o bunică, de la o prietenă, din beci sau din pod, găsește un pachet de cărți de tarot care să te învețe și pe care să-l înveți să fie al tău (de preferat tarotul Rider-Waite).

Când?

 • joi@restaurantul Din Casa, 10 noiembrie 2011 de la 19:00 la 21:00
 • joi@restaurantul Din Casa, 17 noiembrie 2011 de la 19:00 la 21:00
 • joi@restaurantul Din Casa, 24 noiembrie 2011 de la 19:00 la 21:00
 • joi@restaurantul Din Casa, 1 decembrie 2011 de la 19:00 la 21:00
 • joi@restaurantul Din Casa, 8 decembrie 2011 de la 19:00 la 21:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face prin email la adresa inscrieri@incubator107.com, scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru întreg atelierul sau 10 lei pentru fiecare întâlnire.

Luna următoare

Sugerăm o donație de 10 lei pentru întreg atelierul.

 

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.