Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Joi aflăm premianţii ediţiei a 6-a a proiectului “5 Licee 5 Muzee”

0

Joi, 30 mai 2013, ora 11:00,  la Sala de Festivitati a Scolii Superioare Comerciale “Nicolae Kretzulescu” Bucuresti, vom afla premiantii editiei a 6-a a proiectului “5 Licee 5 Muzee”.

5 licee 5 muzee

Proiectul „5 Licee 5 Muzee” este un program educational dedicat elevilor de liceu, prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Elevii din 5 licee din Capitala au beneficiat de vizite gratuite la cateva muzee din Bucuresti, fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.

Fundatia ECDL ROMANIA impreuna cu partenerii sai, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti prin Directia Cultura, Invatamant, Turism, va invita la conferinta de final a acestei editii “5 Licee 5 Muzee”. La eveniment sunt asteptati toti participantii din cadrul editiei a 6-a a proiectului: elevi si profesori, reprezentanti ai muzeelor si partenerii organizatori ai proiectului.

La cea de a 6-a editie „5 Licee 5 Muzee” au participat 250 de elevi din 5 licee din Bucuresti:

  • Liceul de Metrologie „Traian Vuia”
  • Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”
  • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara „D. Motoc”
  • Colegiul Economic „A.D. Xenopol”
  • Colegiul Tehnic „Mircea cel Batran”.

 

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de lua parte la proiect sunt:

  • Muzeul de Arta Veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “
  • Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti
  • Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”
  • Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”
  • Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”.

 

Cei 250 de elevi din 5 licee din capitala au vizitat gratuit in perioada februarie – mai 2013 cele 5 muzee din Bucuresti si au fost provocati la un concurs online de cultura generala pe temele vizitelor respective. Pe langa concursul online de cultura generala, elevii au fost implicati si intr-o competitie video („5 motive in 5 minute”) in care fiecare liceu a realizat un material video de prezentare si promovare a cate unui muzeu vizitat. Joi, 30 mai 2013, vom afla care au fost cei mai buni dintre ei.

„5 Licee 5 Muzee” si-a propus declansarea unei „epidemii” de vizitare a muzeelor in randul tinerilor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, cat si al profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue programul, anul acesta ajungandu-se la editia a 6-a.

Va asteptam cu mult interes joi, 30 mai 2013, incepand cu ora 11:00, la sala de festivitati a Scolii Superioare Comerciale “Nicolae Kretzulescu” (Bd. Hristo Botev, nr.17) pentru a-i cunoaste pe castigatori.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.