Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IOCC România şi Federaţia Filantropia au finalizat cu succes proiectul „Împreună pentru servicii sociale mai bune”

0

Organizaţia Internaţională pentru Caritate Creştin-Ortodoxă (IOCC România), alături de Federația Filantropia și Patriarhia Română au marcat finalul proiectului“Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacităţii organizaţionale a unei reţele naţionale de ONG-uri creştine”printr–oconferinţă care a avut loc vineri, pe 31 mai 2013, la Palatului Patriarhiei din Bucureşti. În cadrul evenimentului, membrii celor trei organizaţii partenere au prezentat activităţile desfăşurate în perioada 1 septembrie 2010 – 31 iunie 2013, concluzionând cu rezultatele obţinute în urma eforturilor comune.

Proiectul a avut ca scop principal dezvoltarea capacităţii organizaţionale a Federaţiei și membrilor ei de a asigura servicii sociale eficiente pentru cei aflaţi în dificultate. Acesta a inclus o serie de activităţi îndreptate către consolidarea abilităţilor manageriale şi de cooperare ale angajaţilor ONG-urile membre, precum şi crearea de parteneriate cu alte entităţi cu preocupări similare pentru a facilita comunicarea şi colaborarea în cadrul structurii federative şi în afara ei, cu parteneri sociali activi în domeniul social. S-au realizat programe de instruire, schimburi de experienţă între membrii ONG-urilor, întâlniri de lucru şi un total de aproximativ 700 de ore de asistenţă tehnică şi mentorat.

IOCC România şi-a asumat misiunea de a pune în serviciul Federaţiei Filantropia cele mai bune resurse de care dispune sau pe care le poate mobiliza organizaţia. Am înţeles cu toţii, încă de la început, adevăratul potenţial al comunicării şi implicării autentice şi ne-am putut da seama de drumul dificil dar frumos pe care aveam să îl străbatem împreună. Astfel, pe parcursul proiectului, echipa IOCC şi cea a Federaţiei au conlucrat ca o singură echipă, iar rezultatele obţinute sunt cu atât mai îmbucurătoare”, a spus Corina Mararu, Director Naţional IOCC România.

În urma implementării programului, toţi indicatorii de performanţă avuţi în vedere au fost îndepliniţi sau chiar depăşiţi. Astfel, 227 de angajaţi şi reprezentanţi ai ONG-urilor membre şi-au îmbogăţit experienţa în arii precum managementul echipelor performante, atragerea de resurse din comunitate, planificare operaţională şi managementul resurselor umane. De activitățile de formare au beneficiat 140 de manageri de top şi de nivel mediu, manageri de proiecte, coordonatori şi viitori manageri. De asemenea, pe parcursul a 201 zile de schimburi de experienţă, 57 de angajaţi ai organizaţiilor membre s-au implicat în diferite activiţăţi, învăţând unii de la alţii şi găsind împreună soluţii pentru ajutorarea beneficiarilor finali – categoriile de persoane defavorizate.

Dincolo de rezultatele de pe hârtie, care sunt, pentru noi, dovada că ne-am atins obiectivele cu care am pornit la drum, cele mai valoroase roade ale acestui proiect sunt cunoaşterea reciprocă profundă şi colaborarea deplină între toţi cei implicaţi. Astfel, ajunşi la finalul perioadei de implementare, ne-am regăsit în frumoasa situaţie de a constata că s-au construit relaţii solide şi fructuoase între organizații, care sunt, fără îndoială, una din premisele pe care le ținteam pentru îmbunătățirea calităţii serviciilor sociale pe care astăzi le oferim celor în nevoie”, a spus pr. Narcis Axinte, președintele Fundației Solidaritate și Speranță, membră a Federaţiei Filantropia, în deschiderea evenimentului.

Conferinta 31 mai(2)

Despre Federația Filantropia

Federaţia Filantropia este o organizaţie privată non-profit, care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ea reuneşte în acest moment, 21 din cele mai reprezentative asociaţii şi fundaţii, care lucrează în domeniul social filantropic, cu binecuvântarea eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Membrii Federației oferă oamenilor în nevoie serviciile lor fără niciun fel de discriminare. Misiunea asumată de Federaţie este să sprijine lucrarea filantropică a Bisericii Ortodoxe Române săvârşită pentru oameni şi comunităţile lor, în spiritul învăţăturii creştine. În viitor, Federaţia ţinteşte să devină o platformă de acţiune comună pentru cele peste 130 de ONG-uri care lucrează în domeniul social cu binecuvântarea BOR.

Despre IOCC România

IOCC România are o experienţă de 12 ani în domeniul creării de soluţii durabile pentru ajutorarea persoanelor aflate în situaţii dificile, alături de Biserica Ortodoxă Română şi de reţeaua de ONG-uri a acesteia. De asemenea, organizaţia colaborează şi cu alte părţi interesate (donatori, alte ONG-uri, autorităţi locale şi instituţii publice) pentru a identifica sinergii, a evita suprapuneri şi a maximiza durabilitatea activităţilor sale. IOCC România este membră a reţelei mondiale IOCC, care include filiale în Albania, Bosnia-Herţegovina, Etiopia, Israel, Cisiordania, Liban, Republica Georgia, Muntenegru, Serbia şi Statele Unite, Programele IOCC au ajutat oameni din 50 de ţări din Europa, Asia, Africa, America de Nord şi de Sud.

 

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacităţii organizaţionale a unei reţele naţionale de ONG-uri creştine”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 

În cadrul proiectului, Federaţia Filantropia are calitatea de partener, alături de Patriarhia Română, aplicantul principal fiind Organizaţia Internaţională de Caritate Creştin Ortodoxă din România (IOCC România).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.