Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Invata cum sa ceri bani pentru proiecte de tineret! Trainingurile “Tineret in Actiune”, DL 16 ianuarie 2011!

0

Formare în cadrul programului „Tineret în Acţiune”

Coordonatorii de proiecte, membrii ONG-urilor care activează în domeniul tineretului, reprezentanţii instituţiilor publice implicate direct în lucrul cu tinerii şi reprezentanţii şcolilor speciale pentru tineri cu dizabilităţi care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte pentru finanţare în cadrul programului „Tineret în Acţiune” sunt invitaţi să participe la modulele de formare „Scrierea proiectelor în context Tineret în Acţiune”. Sesiunile de formare sunt organizate de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în perioada 2-6 februarie, la Predeal.

Modulele se organizează pe următoarele Acţiuni din cadrul programului „Tineret în Acţiune”:

  • Serviciul European de Voluntariat (Acţiunea 2) – 1 modul (15 locuri)
  • Proiecte de formare şi reţele (Acţiunea 4.3) – 1 modul (15 locuri)

Sesiunea de formare oferă informaţii despre cum se elaborează un proiect în cadrul acestor linii de finanţare, ce paşi trebuie urmaţi în planificarea şi scrierea unui proiect şi cum trebuie completate cererile de finanţare. Participanţii vor afla ce activităţi pot fi derulate în proiecte, pentru a se utilize cadrul învăţării nonformale şi valorile europene promovate de programul Tineret în Acţiune.

Selecţia participanţilor se va realiza în funcţie de profilul acestora, luându-se în calcul motivaţia lor de a-şi valorifica ulterior competenţele dobândite. Se va urmări accesul unui număr cât mai mare de organizaţii şi o distribuţie geografică echilibrată. Costurile de cazare şi masă sunt acoperite de organizatori, modulele fiind cofinanţate de Comisia Europeană. Participanţii selectaţi trebuie să acopere costurile de transport.

Înscrierea se face online, prin site-ul programului, www.tinact.ro, accesând Calendarul de evenimente la adresele:

  • http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/336
  • http://www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/335

Data limită de înscriere este 16 ianuarie. Rezultatele selecţiei vor fi publicate pe site.

Modulul de formare pe scriere de proiect în context Tineret în Acţiune face parte din oferta de formare a Reţelei Naţionale a Formatorilor Programului Tineret în Acţiune, alături de:

  • Metode şi instrumente de educaţie nonformală în context Tineret în Acţiune
  • Managementul voluntarilor în context Tineret în Acţiune
  • Constituire de ONG

Tineret în Acţiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, promovează voluntariatul, iniţiativele tinerilor, participarea activă a acestora la nivelul comunităţii şi în cadrul procesului decizional, includerea tinerilor cu opotunităţi reduse, dialogul intercultural. Liniile de finanţare din cadrul acestui program sunt: Schimburi de tineri, Iniţiative ale tinerilor, Proiecte pentru democraţie participativă, Serviciul European de Voluntariat, Cooperare cu ţările asociate la program prin politica europeană de vecinătate, Proiecte de formare şi reţele şi Întâlniri ale tinerilor şi ale responsabililor de politici de tineret.

În cadrul „Tineret în Acţiune” pot candida organizaţiile neguvernamentale, instituţiile publice care lucrează cu tinerii, şcolile speciale pentru tineri cu dizabilităţi şi grupurile informale de tineri.

Bugetul total pentru perioada 2007-2013 este de 885 de milioane de Euro. În 2011, România are alocat un buget total pentru finanţarea de proiecte de 4.373.228 de Euro, pentru acest program. Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul programului, www.tinact.ro.

PS: Multumim Miruna!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.