Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Integrarea profesională a persoanelor cu dizabilități între realitate și iluzie.

0

Asociaţia Handicapaţilor Somatici din România, organizaţie neguvernamentală, nonprofit, înfiinţată în anul 1991, a susținut vineri, 25 ianuarie 2013, la Hotel Novotel, o masă rotundă cu tema Integrarea profesională a persoanelor cu dizabilități: între realitate și iluzie.

Subiectele dezbătute au vizat analizarea principalelor blocaje ale integrării persoanelor cu dizabilități pe piața muncii și identificarea posibililor factori motivaționali, ce ar putea favoriza creșterea angajabilității în rândul persoanelor cu dizabilități.

Declarația d-nei Mihaela Bărăgan, coordonator activități proiect INSERT, în cadrul Asociației Handicapaților Somatici România,  cu privire la această problematică: ”Persoanele cu dizabilități au un potențial socio-economic valoros pentru întreaga societate, motiv pentru care este important ca piața muncii să devină mai deschisă în implicarea activă a acestora”.

D-l Radu Sergiu Ruba, președintele Asociației Nevăzătorilor din România, declară: ”În calitate de militanți în domeniu, trebuie să îndemnăm structurile statului să își canalizeze energia cu mai mult interes înspre formarea profesională a persoanelor cu dizabilități”.

Declarația d-nei Gabriela Cântărețu, director executiv D.G.A.S.P.C. sector 1: ”Anterior integrării în muncă, este esențial ca persoanele cu dizabilități să fie ajutate să-și dezvolte abilități care să le asigure autonomia în activitățile de zi cu zi.”

La eveniment au participat reprezentanți Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Patronatul Medicinei Integrative, Consiliul Național al Dizabilității România, Centrul de Resurse și Informare pentru Profesiuni Sociale, Asociația Nevăzătorilor din România, Fundația Estuar, Asociația Casa Ioana, Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniei, Centrul AMI, Agenția Națională Anti-drog, Asociația Pavel, Fundația C.R.E.F.O.P, Asociația Viitor Plus, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 1, sector 5 și sector 6, Asociația Concordia ș.a.

Masa rotundă a fost organizată în cadrul proiectului strategic “INSERT – Construirea unei reţele de reabilitare şi integrare profesională pentru persoanele cu dizabilităţi din România, în vederea îmbunătăţirii accesului acestora pe piaţa muncii”, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de intervenţie 6.2 – „Împreună pe piaţa muncii”, contract POSDRU/96/6.2/S/55474.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.