Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În premieră absolută pentru România, ultramaratonistul Gabriel Solomon, membru al Ro Club Maraton, va alerga timp de 24 de ore pe bandă în cadrul evenimentului caritabil ‘Alergăm pentru copii!

2

Evenimentul caritabil ‘Alergăm pentru copii!’ atrage tot mai multe vedete

În premieră absolută pentru România, ultramaratonistul Gabriel Solomon, membru al Ro Club Maraton, va alerga timp de 24 de ore pe bandă în cadrul evenimentului caritabil ‘Alergăm pentru copii!.‘ Acţiunea se va desfăşura în Băneasa Shopping City, zona Starbucks, începând de sâmbătă, 26 mai, de la ora 14:00 şi se va încheia pe 27 mai la ora 14:00.

În cadrul acestui eveniment, în beneficiul programului de reducere a mortalităţii ‘Fiecare copil contează’, desfăşurat de către Organizaţia Salvaţi Copiii, Daciana Sârbu, Andi Moisescu, Amalia Năstase, Dana Războiu, Cristina Pocora, Dan Cruceru, Steven van Groningen şi Valeria Racilă şi-au anunţat participarea la cursa de 15 minute, King of Speed.

King of Speed este o cursă contra cronometru, în cadrul căreia oricine se poate înscrie pentru a alerga pe o durată de 15 minute, contra unei sume minime de 50 de lei. Înscrierile se fac la faţa locului, iar persoana care va parcurge cea mai lungă distanţă în acest interval va fi premiată.

Alături de Gabriel Solomon, care va alerga continuu timp de 24 de ore pentru a include România în topul celor mai bune 25 de rezultate înregistrate în lume în curse similare, 12 sportivi amatori vor organiza o ştafetă astfel încât să alerge cumulat cele 24 de ore. Aceştia sunt: Ştefan Oprina, Victor Vlad, Ioan Bocancea, Florin Szomyu, Mihai Orleanu, Cirpian Bălănescu, Alex Diaconu, Florin Precup, Şerban Chiurlea, Andrei Gligor, Răzvan Staicu, Marian Chiriac.

Cei care îşi doresc să contribuie la cauza umanitară se pot înscrie în concursul ‚Ghiceşte numărul de kilometri’ pe care Gabriel Solomon îi va alerga în cele 24 de ore.

Pentru a se înscrie la concurs, orice persoană interesată poate dona online, până sâmbătă, 26 mai, ora 14:00, o sumă minimă de 50 RON, pe site-ul 42pentruosansa.ro/24h.

Cel care se va apropia cel mai mult de rezultat va primi marele premiu – un Kindle WiFi6”.

De asemenea, persoanele interesate pot susţine evenimentul care se va desfăşura între 26 şi 27 mai prin asistarea şi susţinerea alergătorilor care participă la maraton, prin donaţii în urna special amenajată sau chiar prin implicarea directă în proba de alergare King of Speed.

Companiile care îşi doresc să se implice în proiectul Organizaţiei Salvaţi Copiii, prin încurajarea activităţilor sportive de acest gen, pot contribui prin sponsorizări. Pachetele şi detaliile sunt disponibile pe www.42pentruosansa.ro/24h sau pe www.salvaticopiii.ro

Programul ‚Fiecare copil contează’ este un proiect de suflet pentru noi, cu atât mai mult cu cât anul trecut ne-am bucurat de un real succes în comunităţile în care am acţionat: niciun deces înregistrat la copiii mai mici de un an. Sperăm ca prin atragerea de fonduri să putem extinde acest program în cât mai multe localităţi şi comunităţi sărace din ţară, pentru a reduce, astfel, numărul de decese în rândul celor mici. Le mulţumim celor de la Ro Club Maraton şi Băneasa Shopping City pentru sprijinul pe care ni l-au oferi în acest demers, dar şi tuturor celor care doresc să se implice. ”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

 

 

 

“Ideea acestui proiect a venit şi din dorinţa de a sprijini programul ‘Fiecare copil contează’. Consider că ultimele studii date publicităţii privind mortalitatea infantilă în România, precum şi cauzele acesteia care denotă o lipsa de educaţie şi informare, sunt îngrijorătoare şi că fiecare dintre noi ar trebui să facem ceva, să ne implicăm mai mult. Această cursă este aportul meu într-o campanie caritabilă care sper sa dea mai multă lumină viitorului şi o şansă în plus copiilor care se vor naşte în România, în zone defavorizate”., a declarat Gabriel Solomon.

Alături de campania ‘Transformă 2% din impozitul tău pe venit în 100% viaţă pentru copii!’, evenimentul ‘Alergăm pentru copii!’ face parte din programul pentru reducerea mortalităţii infantile ‘Fiecare copil contează’, desfăşurat de către Organizaţia Salvaţi Copiii Romania în scopul promovării şanseo primilor paşi în viaţă pentru fiecare copil care vine pe lume.

 

Despre ‘Fiecare copil contează’

Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2010, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată de 9.8 la 1000 de copii născuţi vii, în 2010 (conform Institutului Naţional de Statistică).

Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România  îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a numărului de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mica de cinci ani, în perioada 2010 – 2015.

În 2011, un total de 1022 de beneficiari, dintre care 166 gravide, 250 tinere mame şi 606 copii din 16 localităţi defavorizate din mediul rural, acoperind judeţele Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa şi Vrancea au primit informaţii privind măsurile obligatorii pentru prevenirea îmbolnăvirilor, păstrarea curăţeniei şi respectarea regulilor de creştere a copiilor, dar şi suport nutriţional, suplimente nutritive şi produse igienico-sanitare, iar maternitatile Cantacuzino (Bucuresti) si Adjud (judetul Vrancea) au fost dotate cu echipamente medicale in valoare totala de 172.500 lei.

Anul acesta, Salvaţi Copiii România extinde programul ‚Fiecare copil contează’ în alte 5 judeţe din România, unde rata mortalităţii infantile înregistrează valori ridicate: Botoşani 13,4%, Suceava 11,2%, Iaşi 9,8%, Vaslui 13,2% şi Neamţ 10%, comunităţi în care echipele programului vor lucra direct cu femeile gravide şi cu copiii cu vârsta între 0 şi 5 ani, pentru îmbunătăţirea controlului sarcinii şi ameliorarea stării de nutriţie şi sănătate.

Beneficiarii programului susţinut şi anul acesta de GlaxoSmithKline (GSK) Romania vor fi: 1000 de copii sub 5 ani, mame şi gravide şi 2500 de adolescenţi şi părinţi. Programele de educare şi informare vor fi susţinute de 20 de cadre medicale şi lucrători în domeniul asistenţei sociale (doctori de familie, asistenţi medicali şi mediatori sanitari) si 50 de voluntari.

 

Sponsorii evenimentului:

Gold: Star Storage, Terradox  Solutions

Silver: CRIsoft, Asics, CProject, Payzone, Mvcom, Mega Image

Sponsor tehnic: Technogym

Bronze: BRD, euplatesc.ro, Musat&Asociatii, Carrefour, Banca Romaneasca, Musette, Preda Publishing

Pepsi Co

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.