Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În fiecare an, 1000 de bolnavi de cancer s-ar putea vindeca la Clinica Nera

0

În fiecare zi, zeci de bolnavi descoperă că au cancer, iar lupta pornește de pe poziții inegale, lor lipsindu-le terapiile de recuperare, arma fundamentală pentru a învinge boala. Fundația Sfânta Irina a început construirea Clinicii Nera, primul centru de recuperare oncologică din România. Misiunea centrului va fi tratarea bolnavilor care au descoperit boala în stadiu incipient și care au o șansă reală de a se vindeca. Clinica va putea primi aproximativ 1.000 de pacienți în fiecare an, ceea ce înseamnă tot atâtea șanse la viață.

Pentru a asigura serviciile de recuperare necesare pacienților, Clinica Nera va îngloba departamente de psihoterapie, dietoterapie, fizioterapie, kinetoterapie, de invățare al unui stil de viață corect, de depistare precoce și de prevenție și un departament de cercetare. Valoarea totală a proiectului este de 4,5 milioane de dolari, iar pentru finalizarea construcției este necesară colectarea de fonduri. În acest scop, Fundația Sfânta Irina a demarat campania “Viața în cifre”, prin care companiile comerciale află cum pot redirecționa 20 la sută din impozitul pe profit pe care-l plătesc la stat, ajutând astfel centrul să își deschidă porțile cât mai curând.

 

“Dacă cercetăm statisticile europene, aflăm că poporul român este cel mai bolnav popor din Europa: la noi se înregistrează cea mai mare rată de mortalitate prin cancer, cea mai mică rată de supraviețuire prin cancer, cea mai mare mortalitate infantilă, cea mai mare incidență la cancerul de plămân și de uter, cel mai mare procent de tuberculoză, cea mai mică speranță de viață la naștere”, a spus Dr. Pavel Chirilă, inițiatorul proiectului și directorul Fundației Sfânta Irina. „Noi ne-am propus să ridicăm prima clinică de recuperare oncologică din România. În alte țări europene se regăsesc sute de astfel de centre. La ora actuală, toate tratatele de oncologie din lume vorbesc despre importanța asistării psihologice a bolnavului la aflarea veștii, ca factor decisiv pentru însănătoșirea acestuia.”

 

Pentru bolnavii de cancer, timpul care se scurge este măsurat într-un număr limitat de evenimente. Campania pentru redirecționarea a 20 la sută din impozitul pe profit al companiilor își propune să redea bolnavilor șansa de a privi cu speranță către aceste cifre și de a alunga deznădejdea.

Mai multe detalii despre campanie se regăsesc pe site-ul dedicat, viata-in-cifre.ro, de unde poate fi descărcat și contractul de sponsorizare. Campania este desfășurată cu sprijinul Mediafax Group.

 

Despre Fundaţia Sfânta Irina

Fundația Sfânta Irina a fost înființată în anul 1998 de către un grup de medici – cadre universitare, cercetători, rezidenţi, specialişti – în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii bolnavilor de cancer. În 2006, fundația a construit Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”, care are ca scop îngrijirea specializată a bolnavilor de cancer şi leucemie aflaţi în stadiu avansat. În cadrul acestui centru, specialiștii oferă în mod gratuit și fără nicio discriminare, asistenţă medicală, socială, psihologică şi spirituală atât bolnavilor, cât şi familiilor acestora. Director al Fundaţiei Sfânta Irina și cel care a înfiinţat centrul este Dr. Pavel Chirilă.

 

Mai multe informații despre Clinica Nera sunt disponibile la adresa www.clinicanera.ro

Mai multe detalii despre campania Viața în cifre sunt disponibile la adresa www.viata-in-cifre.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.