Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Împreună pentru aceeaşi cauză – Habitat for Humanity România şi Asociaţia PRISPA desfăşoară o acţiune comună de voluntariat

0

Habitat for Humanity România și Prispa marchează parteneriatul recent încheiat între cele două asociații printr-o activitate comună de voluntariat. În total, 30 de voluntari făcând parte din ambele echipe se vor întâlni pentru a lucra împreună la proiectul PRISPA, dar și pe șantierul Habitat din Ploiești.

 

Acțiunea are rolul de a asigura o înțelegere reciprocă a activităților desfășurate de ambele asociații și va presupune pe lângă activități specifice de construcții și de teambuilding și plantarea de brazi în noua comunitate Habitat din Ploiești.

,,Familiile cu venituri reduse au nevoie de locuințe ale căror costuri de folosire să fie cât mai mici. Vrem ca alături de tinerii curajoși de la PRISPA și de ceilalți parteneri ai acestui proiect să inserăm în casele Habitat orice soluție viabilă care contribuie la protejarea mediului înconjurător”, declară Zamfir Todor, Manager Proiect, Habitat for Humanity România.

„Pentru noi, parteneriatul cu Habitat for Humanity România reprezintă dorința de a ne apropia de ceea ce înseamnă o locuință accesibilă în România”, spune Adrian Pop, Responsabil Parteneriate PRISPA.

Habitat for Humanity România parteneriază cu Asociația PRISPA, un grup inter-disciplinar de tineri specialiști, care lucrează la un proiect inovator de casă cu care vor concura în acest an la Solar Decathlon Europe 2012, organizat la Madrid. Habitat for Humanity România dorește să folosească expertiza acestora, să evalueze soluțiile aplicate în acest model de casă solară și să adapteze în construcțiile viitoare rezultatele care asigură cel mai mare impact în viața beneficiarilor noștri.

PRISPA este echipa românească care participă la competiţia Solar Decathlon Europe 2012, cel mai important concurs universitar din lume, care promovează utilizarea energiei solare. În concurs, fiecare echipă trebuie să-şi imagineze și să proiecteze o casă care să fie 100% independentă din punct de vedere energetic, iar ulterior trebuie să obțină toate resursele necesare pentru ca tot ei să o și construiască. Echipa este formata din 45 de studenți ai Universităţii de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Tehnică de Construcții București, Universitatea Politehnică București și Universitatea de Arte.

Echipa PRISPA folosește experiența Habitat for Humanity în lucrul cu voluntari și rețeaua de colaboratori creată în cei 16 ani de activitate, pentru a reuși să construiască prototipul PRISPA cât mai bine și în timp util. Pe termen lung, Habitat for Humanity România își propune să creeze un parc experimental de case, deschis publicului larg, unde zeci de astfel de case prototip, construite de către Habitat și de parteneri, vor putea fi vizitate și unde toți cei interesați vor putea organiza întâlniri de studiu, ateliere și conferințe pe tema locuirii sustenabile. Casa PRISPA ar putea fi primul prototip al acestui parc experimental.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcăcioasă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.