Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ideo Ideis – Planificarea participativă a unui Eveniment Responsabil, Alexandria, 26-­27 aprilie 2013

0

Daca esti organizator de evenimente, atunci acest anunt te intereseaza! Pe 26 – 27 aprilie te invitam la Alexandria pentru a descoperi impreuna cu echipa Ideo Ideis cum poate un festival (dar si o conferinta, concert sau happening urban) sa devina prietenos cu Mediul si sa-si imbunatateasca semnificativ impactul Economic si Social asupra comunitatii.

Incepand cu 2005, Festivalul national de teatru tanar “Ideo Ideis” a conturat un model de educatie alternativa prin teatru pentru tinerii liceeni din intreaga tara. Din 2011, echipa REPER21 (coordonator al retelei Societal) s-a implicat in planificarea festivalului pentru ca acesta sa integreze principiile Responsabilitatii Sociale (echilibrul mediului, echitatea sociala, eficienta economica, buna guvernanta).

Iata un video care prezinta acesti primi pasi ai demersulului de responsabilizare facuti de Ideo Ideis in 2011!

In 2012, rezultatele responsabilizarii Ideo Ideis au fost inedite pentru sectorul organizarii de evenimente din Romania. Iata de ce, incepand cu editia VII festivalul poarta marca ”Eveniment responsabil”! Aceasta marca a fost lansata de REPER21 pentru a oferi recunoastere evenimentelor care contribuie la protectia mediului si la dezvoltarea economica si sociala a comunitatii care le gazduieste.

Seminar Ideo Ideis

Aflata in prezent in faza de planificare, echipa Ideo Ideis isi propune sa duca mai departe demersul de Responsabilitate Sociala. Astfel, in cadrul seminarului din 26 – 27 aprilie ne propunem sa identificam in mod participativ noi masuri pentru realizarea unui plan de responsabilizare consistent si eficace pentru editia VIII (8 – 16 august 2013).

O contributie importanta la seminar si-o vor aduce membrii echipei „Romania in Tranzitie”, care ne vor prezenta o paleta de solutii responsabile si inovatoare pentru dezvoltarea comunitara grass roots.

De asemenea, vor lua parte la seminar:

  • cei mai importanti stakeholderi ai Ideo Ideis de la nivel local, pentru ca demersul de planificare si responsabilizare a festivalului isi propune sa tina cont de sugestiile si asteptarile lor;
  • diferite organizatii din reteaua Societal (coordonata de REPER21), care au integrat cu succes Responsabilitatea Sociala in diferite proiecte si vor contribui la planificare cu propria cunoastere si experiente.

Descarcati Agenda seminarului!

 

Cheltuieli – Costurile pentru transport, masa si cazare sunt acoperite de Societal pentru reprezentatii organizatiilor neguvernamentale (ONG).

Termen de inscriere – Trimite-ne o solicitare de inscriere pe adresa contact@societal.ro pana pe 17 aprilie 2013!

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.