Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Holcim România donează un nou aparat de anestezie, în valoare de 10.000 de euro, Spitalului Municipal Câmpulung

0

Holcim România, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, a făcut o nouă sponsorizare către Spitalul Municipal Câmpulung, în baza unui parteneriat care funcționează de mai bine de 15 ani.

Donația constă într-un aparat medical de anestezie marca Dräger, tip Fabius GS Premium, în valoare de 48.000 de lei + TVA. Acest aparat de ultimă generaţie, produs de către unul dintre liderii mondiali în domeniu, va intra în dotarea secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (A.T.I) a Spitalului din Câmpulung, fiind parte a unui amplu proiect de reabilitare şi modernizare a blocului operator.

„Vremurile în care o fabrică nu însemna mai mult decât ceea ce se desfășura între gardurile ei au apus demult. O companie, mai ales din zona industrială, trebuie să-și asume roluri pentru soluționarea problemelor comunității. Holcim România consideră că fiecare companie trebuie să  fie implicată în viața comunităților din localitățile în care își desfășoară activitatea. Donația se înscrie în eforturile depuse de compania noastră, de-a lungul ultimilor 15 ani, de a contribui la creșterea îmbunătățirea vieții oamenilor din Câmpulung, în special în ceea ce privește calitatea actului medical”, a declarat Emil Raicov, directorul Fabricii de Ciment Holcim Câmpulung.

„Spitalul Municipal Câmpulung, cea mai importantă unitate sanitară din Muscel, a beneficiat constant în ultimii ani de susţinere din partea Holcim România, prin sponsorizări cu aparatură medicală performantă. În baza acestui vechi şi statornic parteneriat, spitalul nostru a fost dotat, de-a lungul timpului, cu o serie de aparate medicale de care aveam realmente nevoie pentru a putea susține actul medical: Analizor de laborator, Coagulometru, Laparoscop, Analizor automat de hematologie, Analizor de gaze şi electroliţi în sânge și multe altele. Prin această nouă susţinere acordată unităţii noastre, Holcim România îşi dovedeşte, în mod concret, responsabilitatea socială asumată faţă de comunitatea locală”, a declarat dr. Stănescu Grigore, managerul Spitalului Municipal Câmpulung.

Donatie - Campulung 3

De serviciile acestei unități beneficiază aproximativ 120.000 de pacienți. Noul aparat Dräger va asigura anual circa 600 de anestezii generale pentru intervenţiile chirurgicale efectuate pacienţilor din secţiile Chirurgie Generală, Obstretică-Ginecologie, Ortopedie-Traumatologie, Chirurgie Plastică şi Reparatorie, O.R.L. şi Oftalmologie.

Cu ajutorul noului aparat de anestezie, Spitalul Municipal din Câmpulung va reuși să reducă timpii de aşteptare pentru intervenţiile chirurgicale, să evite cazurile de transfer intra-spitalicesc, în situația intervenţiilor chirurgicale de urgenţă, și să asigure îndeplinirea unui standard de calitate obligatoriu. De asemenea, unitatea din Muscel va putea menţine suma prestaţiilor medicale decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate, ţinând cont de valoarea mare a serviciilor care presupun intervenţiile chirurgicale, va putea aplica pentru obţinerea unui punctaj mai bun în procesele de evaluare şi de acreditare ale spitalului, va reuși să reducă riscul infecţiilor nozocomiale și va avea posibilitatea să crească eficiența și calitatea actului medical.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (România) S.A. are aproximativ 800 angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro

Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în circa 70 de ţări, pe toate continentele.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.