Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Haideţi să ajutăm natura colectând selectiv!

0

autor text: colectivul de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călăraşi

Asistăm în mod vizibil la o serie de transformări ale naturii, observând efectele încălzirii globale a mediului, acestea cumulate ducându-ne din păcate într-o direcţie greşită. Dacă toţi am reuşi să găsim modelele şi  atitudinile  de comportament corespunzatoare, cred că am reuşi să identificăm adevărata soluţie.

Fiindcă conştientizează importanţa reciclării, elevii Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă” Călăraşi implicati în proiectul ecOprovocarea, au reciclat deşeuri :plastic, hârtie, carton ,baterii şi pet-uri  şi le prezintă şi altora câteva informaţii utile: dozele de aluminiu reprezintă un deşeu cu valoare comercială mare, în prezent tona de aluminiu este evaluată la peste 1000 de dolari pe bursa de la Londra. Fiecare doza de aluminiu aruncată la întâmplare înseamnă irosirea banilor. Deşeurile care se pot recupera constau de regula în ambalaje dar şi în baterii sau electrocasnice. Se reciclează toate metalele, PET-urile, hârtia şi sticla. Obţinerea granulelor din sticle, geamuri sau borcane ce ajung de regula la gunoi consumă mai puţină energie şi înseamnă un cost mai mic pentru societăţile din această industrie. Prin reciclarea unei tone de sticlă se economisesc 1.2 tone de materii prime ( sodă, nisip, feldspat). Sticla poate fi reciclată la nesfârşit fără să îşi piardă din calităţi.

Spiritul eco nu este doar un trend extravagant apărut recent. El inseamnă de fapt grijă pentru natură şi crearea unui mediu favorabil dezvoltării armonioase a copiilor. Tot ceea ce facem astăzi pentru a proteja mediul înconjurător ne ajută în viitor să fim mai sănătoşi şi longevivi. Este important ca această conştiinţă ecologică să fie încurajată şi dezvoltată . Vă rugăm să daţi dovadă că aveţi spirit eco , colectând selectiv !

10292511_1431537390431980_1497458696110478548_n

Stiaţi că?

Din 10 pet-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru pătrat de covor?
Cu fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 şi 800 kg de petrol brut.
Din 50 pet-uri se poate face un pulover?
Este nevoie de un copac de 15 ani pentru a produce 700 de pungi de hârtie?
Fiecare tonă de hartie reciclată poate salva 17 copaci?
Hârtia şi cartonul pot fi reciclate doar de 10 ori?
Dacă reciclăm o doză de aluminiu vom economisi energie suficientă pentru producerea altor 20 de doze reciclate.
Aluminiul este 100% reciclabil?
O tona de oţel reciclat înseamnă mai mult de o tonă de minereu de fier economisit?
Un televizor poate funcţiona trei ore încontinuu cu energia economisită prin reciclarea unei cutii de aluminiu?
Pentru fabricarea unei tone de aluminiu sunt necesare 4 tone de bauxita?

Colectivul de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călăraşi

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.