Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupuri focus organizate în cadrul proiectului ”Abilitățile Contează”

0

grupuri_focus_proiect_Abilitatile_Conteaza 

Pe 3, 4 și 5 septembrie, Fundația Motivation România și Swiss Paraplegic Research din Elveția au organizat, la București, trei grupuri focus în cadrul cărora s-au discutat soluții de integrare a persoanelor cu dizabilități. La prima întâlnire au participat 11 utilizatori de scaun rulant, specialiști de la Fundația Motivation și Swiss Paraplegic Research. În zilele de 4 și 5 septembrie, la discuții au participat specialiști de la Direcția Protecția Persoanele cu Handicap, Ministerul Sănătații, UNICEF, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Institutul Național de Expertiză a Capacității de Muncă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), O.N.G.-uri.

S-a discutat despre situația persoanelor în scaun rulant din România, asigurarea asistenței și procesul de recuperare medicală, atitudinea comunității, bariere de mediu și modalități de depășire a lor, educație și integrare pe piața muncii pentru aceste persoane. Scopul final al acestei activități este elaborarea unui plan de acțiune care să faciliteze implementarea recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru o mai bună participare a utilizatorilor de scaun rulant în societate. Rezultatele cercetărilor vor fi sintetizate și publicate într-un raport al OMS, care va fi accesibil publicului larg.

Evenimentele au avut loc în cadrul proiectului “Abilitățile Contează – Implementarea Clasificării Internaționale a Funcționării Dizabilității și Sănătății în serviciile de incluziune socială pentru persoanele utilizatoare de scaune rulante din România”, inițiat de Fundația Motivation România și Swiss Paraplegic Research. Acesta se desfășoară de-a lungul a doi ani, până în mai 2015 și este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene
pentru Uniunea Europeană extinsă.
“Abilitățile Contează” este un program unic de conștientizare și instruire, care își propune să sprijine profesioniștii din România ce lucrează în domeniu să adopte principii centrate pe abilitățile persoanelor cu dizabilități în furnizarea serviciilor sociale. Acest lucru este necesar pentru a schimba o abordare predominant medicală, care are tendința să limiteze șansele de integrare ale persoanelor cu dizabilități. Instrumentele de lucru pentru atingerea acestui obiectiv sunt create pornind de la Clasificarea internațională a funcționării, dizabilității și sănătății, elaborată de Organizația Mondială a Sănătății[1], și de la studiul asupra Perspectivelor Internaționale privind Traumatismele Coloanei Vertebrale (IPSCI)[2].

Sprijinul financiar oferit prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român este de până la 249.974 CHF, contribuția Fundației Motivation România și a partenerului său fiind de 42.735 CHF.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla de aici.


[1] Clasificarea Internațională a Funcționării, Dizabilității și Sănătății (CIF), document elaborat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care oferă un limbaj unitar și un cadru general de descriere a stării de sănătate și a celorlalte componente asociate stării de bine.

[2] Perspectivele Internaționale privind Traumatismele Coloanei Vertebrale (IPSCI), este un studiu realizat de OMS și International Spinal Cord Society, prezentând o perspectivă globală asupra intervențiilor, serviciilor, sistemelor de sănătate și politicilor publice adresate persoanelor cu traumatisme ale coloanei vertebrale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.