Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Rompetrol a susţinut implementarea a 2 proiecte de sănătate în Bucureşti

0

Grupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare” a susținut printr-o investiție de 135,000 RON implementarea unor proiecte de sănătate, în cadrul a două spitale din București – Sf. Pantelimon și Maria S. Curie.

“Aceste două inițiative vin în completarea logistică și funcțională a două centre medicale de excepție din București, centrate pe problemele copiilor născuți prematur și, de cele mai multe ori, cu afecțiuni severe. Dotarea secțiilor cu aparatură performantă și susținerea trainigului personalului medical în centre specializate din străinătate răspund nevoilor actuale din sistemul public de sănătate” – declară Alexey Golovin, Director Comunicare al Grupului Rompetrol.

Proiectul din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon – „Să dăm o șansă prematurilor” a presupus dotarea secției de neonatologie cu două incubatoare performante și renovarea unui cabinet de ecografie (înlocuire geamuri, ușă, igienizare, înlocuire mochetă, corpuri sanitare) și echiparea cu mobilier. Suplimentar, au fost editate 2000 de ghiduri de sarcină și consiliere a părinților cu copii născuți prematur.

Cabinet Eco - Spital Pantelimon

Datorită sprijinului obținut de la companie și a contribuției voluntarilor -25 de cadre medicale, cei peste 3500 de copii născuți anual și mamele acestora beneficiază acum de condiții adecvate de îngrijire și de o mai bună informare ” – Dr. Gheorghița Sărdescu, sef secție și coordonator proiect.

Incubator - Spital Pantelimon

Spitalul Maria S. Curie, beneficiar al unui sprijin de 90,000 RON, a vizat implementarea în premieră în România a tehnicii medicale ECMO (oxigenare extracorporală cu utilizarea unui oxigenator cu membrană), ce se adresează pacienților neonatali cu afecțiuni severe respiratorii și cardiace care nu răspund la mijloacele de reanimare uzuale. Grantul acoperă achiziția componentelor necesare pentru tratarea pacienților (estimat la 7/an) – circuite ECMO dedicate, canule Carmeda, oxigenatoare liliput, filtre dializă etc. și trainingul a 6 cadre medicale în cadrul unui centru din Leicester, UK. De asemenea, în următoarea etapă a proiectului se va implementa un sistem de telemedicină (camere de luat vederi, dispozitive video-audio, treaming echipamente de rețea) în vederea organizării de cursuri și extinderea tehnicii ECMO la nivel național.

“Credem că impactul inaugurării unei astfel de tehnici va fi de notorietate pentru secția noastră, spitalul și țara noastră. În același timp este bucuria unei echipe de a dezvolta medicina de excelență în propria țară și de a salva niște copii care nu au altă șansă de supraviețuire în afară de ECMO. Așa cum medici din întreaga țară fac vizite în secția noastră pentru învațarea tehnicilor medicale de vârf, credem ca același lucru se va întâmpla și cu tehnica ECMO, care va putea fi promovată în secțiile de profil din țară” – Dr. Cătălin Cârstoveanu, coordonator proiect.

ECMO - Sp. M. Curie

Cele 2 proiecte din București au fost selectate în cadrul celei de-a patra ediții a programului național Împreună pentru fiecare, alături de alte 14 proiecte de mediu și sănătate. Până în prezent, 10 dintre acestea au fost finalizate.

 

Despre “Împreună pentru fiecare”:

Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin  iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, în perioada 2009 – 2012, compania a alocat pentru dezvoltarea a 71 de proiecte peste 1.000.000 USD, în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct al 250.000 de persoane.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.