Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Grupul Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului “Regele Carol I”, Costesti

0

Grupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare”, a susţinut reabilitarea compartimentului de traumatologie- ortopedie a Spitalului Orăşenesc „Regele Carol I”, Costeşti, jud. Argeş. Valoarea sprijinului acordat este de 50.000 RON.

“Programele de CSR ale Grupului Rompetrol sunt în concordanţă cu strategia de responsabilitate corporativă a acţionarului său unic – KazMunayGas şi demonstrează angajamentul nostru pe termen lung pentru dezvoltarea şi susţinerea unor domenii esenţiale pentru evoluţia societăţii. În 2010, am alocat peste 300,000 USD pentru implementarea a 20 de proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului, declarate eligibile în cadrul programului Împreună pentru fiecare. Ne dorim ca prin programele de CSR dezvoltate la nivel de Grup să răspundem cât mai multor solicitări şi aşteptări ale partenerilor noştri sociali”, declară Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative a Grupului Rompetrol.

Pavilionul Spitalului Orăşenesc „Regele Carol I”- Costeşti în care funcţionează compartimentul de traumatologie ortopedie nu a fost supus lucrărilor de reparaţii de peste 30 de ani. Proiectul desfăşurat în perioada 01 Septembrie – 10 Octombrie 2010 a vizat reabilitarea unui bloc operator, a holurilor şi grupurilor sanitare. Astfel au fost realizate lucrări de modernizare a spaţiului ce au constat în înlocuirea uşilor şi ferestrelor (22 buc.), izolarea termică şi zugrăvirea pereţilor, aplicarea de linoleum antibacterian şi termoizolant pe o suprafaţă de 340 mp.

Beneficiarii direcţi ai acestor lucrări de modernizare sunt cei aproximativ 1200 pacienţi internaţi şi trataţi anual în compartimentul de traumatologie – ortopedie, dar şi cei 35 de angajaţi, reprezentând personalul medical şi auxiliar.

Lucrările de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 30 de voluntari care, alături de medici şi asistente, s-au implicat şi în promovarea proiectului şi susţinerea unor seminarii în domeniul sănătăţii în cabinetele medicale şcolare din Costeşti şi satele învecinate (Căldăraru, Strâmbeni şi Ungheni).

„La finalul implementării proiectului pacienţii şi cadrele medicale beneficiază de confort termic şi condiţii igienico- sanitare optime pentru realizarea actului medical şi a intervenţiilor chirurgicale. Mulţumim Rompetrol pentru sprijinul acordat, pentru că ne-aţi oferit posibilitatea de a schimba în bine mediul în care ne desfăşurăm activitatea!” a declarat Dr. Eduard Ciobanu, manager al Spitalului Orăşenesc „Regele Carol I”, Costeşti.

Spitalul din Costeşti acordă asistenţă medicală de urgenţă, de specialitate curativă, preventivă şi de recuperare a bolnavilor internaţi, deservind peste 80.000 locuitori din judeţul Argeş şi zonele limitrofe.

Despre “Împreună pentru fiecare”:

Platforma de responsabilite socială corporativă “Energia vine din suflet” include programul naţional “Împreună pentru fiecare” şi proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină.
„Împreună pentru fiecare” oferă
ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie şi implementa proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.
Detalii despre stadiul implementării proiectelor câştigătoare în 2010, dar şi despre cele finalizate în 2009, pot fi găsite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, deţinută integral de compania kazahă KazMunayGas, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.