Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația PACT a prelungit termenul de înscriere în proiectul “Activ pentru comunitatea noastră!”

0

Fundația PACT a decis extinderea termenului de înscriere în proiectul “Activ pentru comunitatea noastră!” de la 1 la 18 decembrie 2014, pentru ca mai mulți oameni cu inițiativă să aibă posibilitatea să aplice.

Persoanele din județele Brăila, Tulcea și Constanța care își doresc să contribuie la dezvoltarea comunității lor mai au la dispoziție zece zile pentru a se înscrie în proiectul inițiat de Fundația PACT, în parteneriat cu Village Life.

Cei interesați trebuie să trimită o scrisoare de intenţie în format electronic până cel târziu joi, 18 decembrie. Formularul de aplicare şi un ghid util pot fi găsite pe site-ul Fundaţiei PACT, www.fundatiapact.ro.

adunare

Persoane din şase comunităţi rurale selectate din județele Brăila, Constanța și Tulcea vor participa timp de aproximativ 14 luni la sesiuni de informare, instruire și consultanță și vor beneficia de prezența în comunitate a unui facilitator comunitar care îi va sprijini să pună în practică un proiect.  Membrii comunității care vor parcurge acest proces vor dobândi cunoștințe și abilități de lucru în echipă, vor participa la ateliere de lucru locale cu tema management de proiect, strângere de fonduri, comunicare și promovare eficientă şi vor învăţa toate etapele implementării proiectului comunitar.

În perioada  30 octombrie- 20 noiembrie 2014, Fundația PACT a organizat întâlniri de promovare a proiectului în cele trei județe, la care au participat oameni din comunități,  reprezentanți ai unor instituții, dar și ONG-uri active pe plan local.

“Oamenii din mediul rural se cunosc între ei foarte bine, dar din păcate nu îndeajuns pentru a-și pune “sufletul” în folosul comunității, pentru a o duce mai bine cu toții. De aceea trebuie să existe constant implicare rurală!”, a declarat Gabriel Lâlă, de la Asociația Clubul de Turism Proilavia Brăila.

Cei care doresc să afle mai multe despre proiect și modalitatea de înscriere pot transmite întrebări pe email, la adresa georgiana@fundatiapact.ro sau telefonic, la numărul 0726.772.716, sau prin fax la 021.410.10.58, persoana de contact: Georgiana Cune, manager de proiect.

Fundaţia PACT (Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare) contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin încurajarea, susținerea și promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii pe care le sprijină să fie active, eficiente, sustenabile şi vizibile în regiunea lor (www.fundatiapact.ro ).

„Activ pentru comunitatea noastră !” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.