Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fii activ pentru comunitatea ta! Căutăm oameni cu iniţiativă care îşi doresc o schimbare

1

Fundaţia PACT, în parteneriat cu Village Life, lansează un apel către oamenii cu iniţiativă din judeţele Brăila, Constanţa şi Tulcea care îşi doresc să contribuie la dezvoltarea comunității lor, în cadrul proiectului “Activ pentru comunitatea noastră!”.

Pentru participarea la acest proiect pot aplica cel puţin trei membri ai unei comunități din orice localitate rurală din cele trei judeţe menţionate, care doresc să inițieze acțiuni civice sau proiecte pentru comunitatea lor.

Persoanele care doresc să se implice în progresul comunităţii lor trebuie să trimită o scrisoare de intenţie în format electronic până cel târziu luni, 1 decembrie. Formularul de aplicare şi un ghid util pentru cei care doresc să se înscrie poate fi găsit pe site-ul Fundaţiei PACT.

oameni cu initiativa

Oameni din şase comunităţi rurale din județele Brăila, Constanța și Tulcea, care doresc să facă parte dintr-un grup de inițiativă al localității lor, vor participa timp de aproximativ 14 luni la sesiuni de informare, instruire și consultanță și vor beneficia de prezența în comunitate a unui facilitator comunitar care îi va sprijini să pună în practică un proiect.  Membrii comunității care vor parcurge acest proces vor dobândi cunoștințe și abilități de lucru în echipă, vor participa la ateliere de lucru locale cu tema management de proiect, strângere de fonduri, comunicare și promovare eficientă şi vor învăţa toate etapele implementării proiectului comunitar.

„Activ pentru comunitatea noastră” este o continuare a programului de formare de organizații comunitare “Învăţare, Participare, Încredere”, derulat anterior de echipa extinsă a Fundației PACT pe parcursul a cinci runde, în perioada 2002 – 2012. În cadrul acestui program s-au derulat procese de dezvoltare comunitară în peste 100 de localități rurale și urbane mici-medii din sudul României, care au contribuit la formarea de organizaţii comunitare active.

Cei care doresc să afle mai multe despre acest apel pot transmite întrebări pe email, la adresa georgiana@fundatiapact.ro sau telefonic, la numărul 031.690.09.61/62, sau prin fax la 021.410.10.58, persoana de contact: Georgiana Cune, manager de proiect.

Documente utile pentru aplicare, ce pot fi descărcate de pe site-ul Fundației PACT, www.fundatiapact.ro :

•           Scrisoare de intenţie

•           Ghidul aplicantului

Fundaţia PACT (Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare) contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin încurajarea, susținerea și promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile pe care le numește generic organizaţii comunitare şi pe care le sprijină să fie active, eficiente, sustenabile şi vizibile în regiunea lor (www.fundatiapact.ro ).

„Activ pentru comunitatea noastră !” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro .

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.