Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„FESTIVALUL DULCEȚII” la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

0

AFSR – Asociaţia Cele mai frumoase sate din România

Comuna Izvoarele din judeţul Prahova

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti

Anunţă organizarea „ZILEI DULCI A ROMÂNIEI” şi a „ŞEZĂTORII CULTURALE A COMUNEI IZVOARELE” (JUDETUL PRAHOVA), sâmbătă, 23 noiembrie 2013, între orele 10.00 – 16.00, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Acest eveniment este destinat promovării în primul rând a dulceţii româneşti şi a prăjiturilor, sucurilor şi siropurilor, a mierii de albine şi a reţetelor din zona Izvoarele.

În jurul dulceţii româneşti se va împleti o zi a culturii şi artei din comuna Izvoarele. Vizitatorii vor descoperi astfel frânturi din viaţa de zi cu zi a comunei, activităţile şi pasiunile locuitorilor unui sat din judeţul Prahova.

Acest eveniment va prezenta publicului bucureştean ce înseamnă un sat frumos al României, un sat care are o bază sportivă, obiective turistice atractive deosebite – Pădurea Fermecată – pădurea educativă), un muzeu dedicat comunităţii locale şi o zonă de agrement  deosebită. Va fi o sărbătoare a dulceţii – FESTIVALUL DULCEŢII.

www.muzeul-satului

 

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

10,00-11,00 facem cunoştinţă cu artistul  popular  – dezvăluirea  sensibilităţii  native  a omului  simplu născut , crescut şi educat la ţară.Clubul Seniorilor – Izvoarele:  prezentarea   creaţiilor literare,  editate  în volume de poezie,  de  către  Centrul Cultural  Izvoarele .

 

11,00-12,00 Şcoala de Bucătărie Românească – Dulceţuri româneştiPrezentarea  dulceţurilor, reţetelor  de preparare;  degustare 

Angheluş Popa  –  dulceaţă de seminţe de dovleac.

Mioara Panait – dulceaţă de  ardei usturat , pastă de maceşe, pastă  de  gherghine ;

               – Preparat  dulceaţă de gutui (numai daca locul permite !)

Elisabeta Neagoie – dulceaţă de la Brebu

 

12,00-13,00 Program  artistic  prezentat de  Ansamblul  folcloric “Izvorasul “  Solişti: Bianca Zarna, Marina Şandru, Ana-Maria Pârvu,Anelice Aldea, Teodora Sandu, Elena Albu, Marius Găinuş,

Theodora Diaconu.

Suite de dansuri  populare specifice  Văii Teleajenului

13,00-14,00 Expoziţii:

  • Maria Puiu – pictură
  • Vasile Alexe – sculptură  şi artă populară contemporană: covoare, carpete şi  tapiserii  din lână, ţesute în război sau pe gherghef de meşterii populari: Lizeta Ionescu, Maria Gaftoi, Maria Călinoiu, Aurica Muscalu.
14,00-15,00 Expoziţie  fotografie:  Aspecte din activitatea  şi preocupările comunităţii  locale
15,00-16,00 Şezătoare:  perpetuarea unor tradiţii, îndeletniciri şi meşteşuguri locale:- ţesut  în război , tors şi depănat  lâna, tricotat, croşetat. 

Interpreţi: Lizeta Ionescu, Maria Gaftoi, Maria Iordache, Constantin Popescu – fluier, muzicuţă  şi  acordeon, Aurica Druga  –  fluier  şi cimpoi, Barat Anghel – acordeon

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.