Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii clasei susţinute de ADIENT TRIM Ploieşti încheie cu succes primul an de studiu în sistem dual

0

Viitorii profesionişti prahoveni, cu un pas mai aproape de absolvire:

Elevii clasei susţinute de ADIENT TRIM Ploieşti încheie cu succes primul an de studiu în sistem dual

Ploieşti, 19 iulie 2019 ─ Cei 23 de elevi ai clasei de învăţământ dual susţinute de compania ADIENT TRIM Ploieşti în parteneriat cu Liceul Tehnologic Anghel Saligny au încheiat astăzi, oficial, primul din cei trei ani de studii.

Potrivit programei şcolare, la finalul perioadei de cursuri, copiii au urmat un stagiu de practică de 5 săptămâni în incinta fabricii ADIENT din Ploieşti, sub îndrumarea celor care le vor deveni, în curând, colegi, întrucât, după absolvire, elevii vor primi diploma de Confecţioner Produse Textile şi vor avea un loc de muncă asigurat în cadrul fabricii.

Proiectul pilot al clasei de învăţământ dual, lansat de ADIENT în anul şcolar 2018 – 2019, se dovedeşte un real succes – pe lângă deprinderea tainelor meseriei de confecţioner, într-un sistem ce îmbină teoria cu posibilitatea de a dobândi experienţă practică, elevii au luat parte la numeroase activităţi în cadrul fabricii, au putut realiza de la zero huse complete şi au fost recompensaţi cu premii pentru efortul depus şi rezultatele obţinute.

Ne-am dorit să demonstrăm că se poate, că este important să dăm tinerilor şansa de a învăţa o meserie şi de aşi construi o carieră şi un viitor stabil. Ideea clasei de învăţământ dual ADIENT a pornit de la o nevoie reală – lipsa forţei de muncă calificate, însă a devenit mult mai mult de atât şi pentru noi, cât şi pentru elevii pe care avem bucuria să îi formăm. Pentru noi, ei sunt deja viitorii colegi, profesioniştii ADIENT TRIM Ploieşti. a spus Carmen Bărbulescu, HR Plant Manager ADIENT TRIM Ploieşti.

Pentru ADIENT, educaţia reprezintă o prioritate, compania derulând numeroase proiecte de implicare în comunitate menite să susţină formarea elevilor şi studenţilor din judeţul Prahova.

ADIENT TRIM Ploieşti este fabrica de referinţă pentru produse Premium, realizate de o echipă profesionistă, performantă şi inovativă. De peste 15 ani, echipa ADIENT TRIM Ploieşti îmbunătăţeşte experienţa unei lumi în mişcare, producând cu mândrie tapiţerii premium pentru cele mai importante mărci de maşini.

ADIENT TRIM Ploieşti are în prezent peste 1.900 de angajaţi. În fiecare an, tapiţeriile auto realizate la fabrica ADIENT TRIM din Ploieşti se regăsesc pe mai mult de 750.000 de maşini din întreaga lume. Producţia se realizează folosind utilaje de ultimă generaţie, iar calitatea extrem de ridicată a produselor şi profesionalismul echipei au ajutat compania să devină un reper în domeniul său de activitate, la nivel internaţional.

Compania ADIENT este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de peste 6.000 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii).

Despre ADIENT:

ADIENT este lider global în fabricarea de scaune auto. Cu 85.000 de angajaţi în 238 de fabrici localizate în 34 ţări din întreaga lume, producem şi livrăm scaune pentru toate clasele de vehicule şi toţi producătorii de echipamente originale. De la sisteme complete până la componente individuale, expertiza noastră se reflectă în fiecare pas al procesului de fabricare a scaunelor auto. Abilităţile noastre integrate, in-house, ne permit să luăm produsul de la etapa de cercetare şi design, să îl urmărim pe întreg procesul, pâna la proiectare şi fabricare – munca noastră regăsindu-se în 25 de milioane de vehicule în fiecare an.

Pentru mai multe informaţii despre Adient, vă rugăm vizitaţi adient.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.