Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii bucureşteni folosesc tehnologia ca să facă gestionarea bugetului familiei mai uşoară

0

– 17 aplicaţii pentru tehnologia mobilă au fost propuse la Creativity & Innovation Challenge –

Sâmbătă, 2 noiembrie, 85 de elevi din 10 licee bucureștene au participat la competiția – eveniment Creativity & Innovation Challenge, organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu Raiffeisen Bank.

În urma unui studiu efectuat de Junior Achievement şi Raiffeisen Bank în 2013 despre cât de bine acoperă părinţii aspectele legate de administrarea banilor în conversaţiile cotidiene cu copiii lor, la care au răspuns 1086 de părinţi din 10 localităţi, concluziile au fost că 43% dintre părinţi vorbesc cu copiii foarte puţin despre acest subiect şi 13% nu abordează deloc tema banilor cu copiii lor.

Pentru a crea un comportament responsabil financiar atât pentru tineri, cât şi pentru adulţi şi pentru a facilita comunicarea părinţi – copii despre modul de alocare a bugetului familiei, elevii participanţi la  competiţie au primit ca temă de lucru crearea unei aplicații pentru tehnologia mobilă care să ajute membrii unei familii să își gestioneze eficient veniturile și cheltuielile familiei. 

Înainte de a propune o soluţie, elevii au consultat manualul de educaţie financiară “ABCdar bancar” – manual introdus în 2011 în şcoli şi, care, în acest an şcolar este folosit de peste 1 500 de elevi din 20 de localităţi –  pentru a se asigura că s-au gândit la toate tipurile de cheltuieli şi venituri ale unei familii. Rolul aplicaţiei gândite de elevi este de a crea un comportament responsabil legat de bugetul familiei pentru toţi membrii acesteia, prin intermediul tehnologiei şi a unei interfaţe uşor de folosit de către orice membru al familiei.

Evenimentul îl consider benefic deoarece noi, elevii avem nevoie de o educație financiară, și ajută și la îmbunătățirea lucrului în echipă și a susținerii unei prezentări. (Ștefănescu Paul, elev la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu)

Pentru mine, această experiență a fost cu adevărat una memorabilă, reușind să-mi dezvolt calitățile de comunicare și prezentare. De asemenea, oamenii pe care i-am cunoscut mi-au arătat că există mai multe domenii și oportunități. (Ganea Claudia, elevă Colegiul Național Gheorghe Lazăr)

Competiția a reunit elevi din 10 licee bucureștene, care și-au folosit cunoștințele de economie și tehnologie, precum și creativitatea, pentru a găsi soluții inovatoare la tema de lucru propusă, beneficiind de suport din partea a 12 consultanți voluntari Raiffeisen Bank.

Echipele la lucru

Câștigătoarea acestei ediții a fost o echipă formată din 5 elevi de la Colegiul Național Ion Creangă din București. Echipele de pe primele 3 locuri vor participa la finala națională, care se va derula online, în semestrul al II-lea.

Evenimentul este al treilea dintr-o serie de 4 care se desfășoară în perioada octombrie – noiembrie, următorul eveniment fiind la Brașov. Competiția este organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu Raiffeisen Bank și face parte din programul de educație financiară pentru elevi de liceu, ABCdar bancar.

 „Experienţa de la ediţia de anul trecut a Creativity & Innovation Challengene-a convins că trebuie să dezvoltăm acest eveniment-competiţie. Ne bucurăm să dăm startul unei noi ediţii care începe cu o primă etapă desfăşurată în 4 localităţi – Constanţa, Iaşi, Bucureşti  şi  Braşov, pentru ca apoi finaliştii să se califice în etapa naţională. Sperăm să le oferim tinerilor o frumoasă experienţă, dar mai ales o provocare constructivă pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale.

Evenimentele care au avut loc deja la Constanţa, Iaşi și București mi-au demonstrat, din nou, că aceasta este o competiţie din care toată lumea are de învăţat şi de câştigat câte ceva: atât noi şi Junior Achievement, parteneri şi organizatori ai evenimentului, cât mai ales elevii şi voluntarii”. Bogdana Diaconu, Ofițer Afaceri Publice, Raiffeisen Bank.

Juriul competiţiei a fost format din: Bogdana Diaconu (Ofițer Afaceri Publice, Raiffeisen Bank), Sorin Ichim (Director de Marketing și Vânzări, Raiffeisen Asset Management) şi Loredana Poenaru (Coordonator programe, Junior Achievement).

Gazda evenimentului a fost Colegiul Economic A. D. Xenopol din București.

Lista liceelor invitate în competiție:

COLEGIUL ECONOMIC A.D. XENOPOL

COLEGIUL NAȚIONAL BILINGV G. COȘBUC

COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ TUDOR VIANU

COLEGIUL NAȚIONAL EMIL RACOVIȚĂ

COLEGIUL NAȚIONAL GHEORGHE LAZĂR

COLEGIUL NAȚIONAL I.L.CARAGIALE

COLEGIUL NAȚIONAL ION CREANGĂ

COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI VITEAZUL

COLEGIUL NAȚIONAL SFÂNTUL SAVA

ȘCOALA SUPERIOARĂ COMERCIALĂ NICOLAE KRETZULESCU

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.