Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Duminică începe Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio „RadiRo”

0

Duminică începe „RadiRo”!

Conferinţa de presă, prilejuită de deschiderea primei ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio „RadiRo” a avut loc în data de 20 septembrie, în foaierul Sălii de concerte „Mihail Jora” a Radio România, în prezenţa a numeroase personalităţi ale vieţiiculturale şi muzicale bucureştene.

Din partea organizatorilor au venit la întâlnirea cu presa dirijorul şi pianistul Christian Zacharias, directorul artistic al Festivalului „RadiRo”, Ovidiu Miculescu, preşedinte director general al Radio România şi Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio va începe duminică, 23 septembrie, la ora 19.30, pe scena Sălii Mari a Palatului iar primele 10 minute vor fi transmise în direct, simultan, pe frecvenţele tuturor posturilor regionale, naţionale şi internaţionale ale Radio România, precum şi, în direct, pe TVR. Concertele vor putea fi ascultate integral la Radio România Cultural sau Radio România Muzical.

„De ce RadiRo?” Pentru că, aşa cum spunea domnul Ovidiu Miculescu, „Radio România a fost, încă de la înfiinţarea sa, în 1928, un permanent prieten şi susţinător al muzicii clasice. Pentru că „Radio România este şi va rămâne un element de continuitate, stabilitate şi performanţă în contextul radiourilor româneşti şi europene.” Şi mai ales pentru că, fidel misiunii sale de post public, „la Radio România educaţia prin cultură va continua indiferent de vremuri, de oameni, de
funcţii”.

La rândul său, directorul artistic al festivalului, dirijorul şi pianistul Christian Zacharias, a ţinut în mod deosebit să remarce faptul că „prietenii de la Radio România” au avut marele curaj de a face posibil ca acest festival să înceapă într-un context economic şi politic dificil, nu doar pentru România ci pentru multe ţări europene, în care iniţiative culturale de asemenea amploare din alte ţări nu au mai avut loc.

Primarul general al Capitalei, domnul Sorin Oprescu, s-a declarat mândru că a reuşit, împreună cu echipa domniei sale şi prin intermediul ArCub, să sprijine, în calitate de coproducători, Festivalul „RadiRo”, exprimându-şi convingerea că „educaţia prin cultură, continuată constant, va fi mai importantă decât rezistenţa prin cultură”.

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio este un eveniment produs de Radio România în coproducţie cu Primăria Capitalei şi TVR şi organizat de ARTEXIM. Festivalul se desfăşoară în perioada 23-29 septembrie şi oferă melomanilor o întâlnire „live” cu orchestre ale posturilor publice de radio membre EBU ce au făcut deja înconjurul lumii pe calea undelor şi nu numai: Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai, BBC Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France şi Orchestra Naţională Radio. În cadrul celor şapte zile de festival vor fi susţinute 7 concerte simfonice la Sala Palatului şi 5 recitaluri şi concerte la Sala Radio. Acestea vor fi transmise în direct, pentru ascultătorii din întreaga ţară, pe frecvenţele în FM ale posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi online pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romaniamuzical.ro.

Pentru publicul românesc, concertele vor fi înregistrate de TVR şi retransmise ulterior. De asemenea, ca membră a EBU, Radio România va pune la dispoziţia Uniunii Europene de Radio concertele din cadrul festivalului, în ziua imediat următoare desfăşurării acestora, astfel încât melomanii din întreaga lume se vor putea bucura de acest eveniment unic iniţiat de postul public de radio din România.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.