Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Designeri cheie din industria modei

0

 Model_Suzy_Parker_-_Balenciaga_1953_Vogue-Suzy-Parker-vintage-50s-model-fashion-359x250

La acest atelier vom povesti despre designeri ca Gabrielle Chanel, Christian Dior, Cristobal Balenciaga sau Yves Saint Laurent. Vom dezbate contextul social in care ei au ajuns celebri, ideile inovatoare pe care le-au propus si felul in care acestea au fost receptate de publicul vremii, dar si de generatiile viitoare de designeri.

 

Vom vedea cum prima lor propunere a fost, in functie de vremea in care au creat, o moda functionala, care raspundea unor nevoi ale consumatoarelor de moda. Creatiile lor iconice – taiorul clasic, parfumul Chanel 5, intregul concept New Look (Dior) sau smoking-urile propuse de Yves Saint Laurent, toate vorbesc despre aceasta functionalitate, dar si despre eliberarea femeilor de prejudecati estetice vechi de secole.

 

In plus, vom examina cine sunt cei care le-au continuat munca in vremurile recente (Karl Lagerfeld pentru Chanel; Gianfranco Ferre, John Galliano si Raf Simons pentru Dior; Nicholas Ghesquiere si Alexander Wang pentru Balenciaga si Tom Ford, Stefano Pilati si Hedi Slimane la YSL).

 

Vom analiza cum au ajuns designerii sa caute inspiratie in arta, romantism, cultura medievala sau orice altceva in afara realitatii concrete. Si vom vedea cum astfel tinutele propuse de ei ajung sa fie vazute uneori drept extravagante sau nepurtabile.

 

Lector: Ioana Ulmeanu

Data incepere: 16 Septembrie 2013; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: saptaminal, luni

Cost: 130 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 120 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1

 

Va puteti inscrie la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.