Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Descoperă Rowmania: Mini-festival de vâslit pe apă la Alexandria

0

Sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 10:00, Ivan Patzaichin ne așteaptă în Parcul Pădurea Vedea – pe malul râului Vedea, în zona podului vechi, la competiția de vâslit în canotcă Descoperă Rowmania – Alexandria. Iubitori ai sporturilor pe apă se pot înscrie cu echipe de 7 și au șansa de a fi primii campioni la vâslit în canotcă ai orașului. Nu e nevoie de experiență pentru a participa, se pot înscrie toți doritorii, indiferent de vârstă sau constituție sportivă.

Pentru cei mici organizatorii au pregătit un atelier – o primă lecție de construcție a unei bărci. Copiii vor construi canotci în miniatură. Atelierul face parte dintr-un program mai amplu, Atelierul Mobil, care poate fi organizat în școli și presupune construcția unei canotci adevărate cu ajutorul elevilor.

Participanții sunt invitați să participe și la un concurs cu întrebări din Obiectivele Dezvoltării Durabile, Roata Dezvoltării Durabile¸ organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

După premierea participanților la competiția de vâslit, publicul este invitat să se bucure de expoziția de fotografie în aer liber instalată în zona scenei din Parcul Pădurea Vedea. Expoziția prezintă modele de bune practici de valorificarea în vederea dezvoltării durabile a apelor și a zonelor din jurul apelor unei localități. De la 19:30, tot la scena din Parc are loc proiecția de film documentar „Tradiția e la modă”.

„Sunt fericit că am reușit să aducem la Alexandria canotcile, mai ales în perioada asta dificilă în care cu toții avem nevoie să fim mai aproape de natură. Îmi doresc două lucruri: să văd lumea bucurându-se de ape și ca, peste 2-3 ani, când ajung la Alexandria să găsesc aici o zonă special amenajată pentru activități pe apă și pe maluri. Asta este de fapt dorința mea pentru toate apele din țară, să fie valorificate de comunitate.” a declarat Ivan Patzaichin.

„Mă bucur că reușim în continuare să susținem astfel de activități care au rolul de a aduce oamenii mai aproape de natură și de un stil de viață sănătos. Succesul dezvoltării durabile în România depinde în mare măsură de capacitatea noastră de a convinge oamenii că ei sunt principalul vector al schimbării pe care ne-o dorim. Prețuirea pentru apă în particular și natură în general reprezintă ingrediente esențiale pentru a implementa cu succes Strategia națională pentru dezvoltare durabilă. Alături de partenerii noștri vom fi în continuare activi astfel încât să promovăm la firul ierbii Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă.” , a declarat consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

”După reabilitarea dendrologică a Pădurii Vedea, evenimentul pe care îl organizăm sâmbătă în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23 este primul dintre cele pe care am stabilit că le vom organiza cu ajutorul asociației în anii viitori și care are ca scop introducerea zonei Dig – Râul Vedea în circuitul de agrement în vedere promovării și valorificării potențialului zonei, în concordanță cu valorile promovate de partenerii noștrii și cu proiectele pe care le pregătim spre depunere în vederea accesării fondurilor europene pentru extinderea zonei de agrement Pădurea Vedea – Râul Vedea.” – Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria.

Detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Pe toată durata evenimentului este necesară respectarea măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activităților. Purtarea măștii este obligatorie în spațiul de concurs, la fel și respectarea distanțării sociale de minim 2m.

Descoperă Rowmania Alexandria este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” în parteneriat cu Primaria Alexandria și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, cu sprijinul AQUA Carpatica.

Este un proiect de promovare a patrimoniului local și a unor modele de dezvoltare durabilă. Are obiectivul de a reapropia oamenii de natură și de a-i reconecta la aceasta, prin activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber și prin angrenarea comunității într-un exercițiu de prețuire și protejare a apelor ce îi traversează orașul.

Evenimentul face parte din proiectul „Comunitatea apelor – Apele Unite ale României”, inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și desfășurat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Proiectul Comunitatea apelor și-a propus să transforme sistemul hidrografic din România dintr-o resursă pur economică într-o valoare națională, parte a patrimoniului României. În vremurile pe care le traversăm, dominate de schimbări climatice majore, o astfel de abordare, gândită pe termen mediu și lung, pune România într-o poziție privilegiată, ținând cont de zestrea naturală pe care o are.

www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.