Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De Ziua Copilului, Holcim a inaugurat un nou teren de sport in comunitatea Campulung

0

Holcim România investește pentru a doua oară în comunitatea argeșeană din Câmpulung, reabilitând terenul de sport al Școlii Gimnaziale CD Aricescu

IMG_1776

Pe 1 iunie, de ziua copilului, Holcim România a lansat un nou teren de sport, la Școala Gimnazială CD Aricescu. Pentru reabilitarea acestui teren, compania a investit 20.000 de euro, iar inițiativa face parte din proiectul Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune. Pentru inaugurarea terenului, s-a organizat un meci demonstrativ de fotbal între echipa micilor școlari și o selecționată a angajaților Holcim România, desfășurat în prezența autorităților locale și a prichindeilor care se formează în această școală.

Când erai școlar, care era ora ta preferată? Când te simțeai cel mai liber? Care era cursul pe care îl așteptai cu sufletul la gură, cu gândul că vei alerga până la epuizare? Cu toții ne-am dus cu gândul la ora de educație fizică și cu siguranță fiecare are cel puțin o amintire plăcută de pe terenul de sport. Noi ne-am bucurat din plin de curtea școlii și terenul de sport, vrem ca încântarea generațiilor viitoare să fie cel puțin la fel de mare, dacă nu chiar mai mare.

Școala gimnazială CD Aricescu din Câmpulung găzduiește peste 300 de elevi cu vârste cuprinse între 6-14 ani și moștenește tradițiile școlii inaugurate în secolul al XVI-lea, odată cu ridicarea Bisericii Domnești de către Doamna Chiajna și fiul său, Petru cel Tânăr. La acea vreme, școala funcționa în incinta bisericii, iar cadrele didactice erau chiar preoții.
Din secolul al XIX-lea, școala a funcționat în mai multe localuri din partea sudică a orașului și a fost școală de băieți, până în 1956 când a fuzionat cu Școala de fete numărul 1. Din acel moment activitatea școlii s-a desfășurat pe locul casei lui C.D. Aricescu, astfel luând ființă Școala Gimnazială CD Aricescu.

Pasiunea elevilor acestei școli pentru sport este dovedită de rezultatele lor la competițiile școlare organizate atât la nivel local, cât și la cele la nivel județean. Numai în ultimii doi ani micii sportivi au fost premianți la fotbal, atletism, baschet și tenis de masă. Printre realizările sportive ale tinerilor argeșeni în 2015 – 2016, în cadrul Olimpiadei sportului școlar, enumerăm locul I la Fotbal gimnaziu, locul II la mini fotbal, locul II la tenis de masă, și același loc II la baschet gimnazial. Și anul anterior, 2014 – 2015, a fost încununat de multe realizări sportive: locul II la minifotbal, locul II la fotbal gimnazial, locul I la tenis de masă și locul III la atletism.

“Ne mândrim cu realizările micilor sportivi din ultimii doi ani și ne dorim să încurajăm aceste performanțe. Sportul este important pentru copii dincolo de aceste realizări, educația fizică fiind metoda cea mai sigură și la îndemână pentru a ne menține în formă și sănătoși. Și dacă noi, adulții, mai sărim peste efortul fizic depus în săli de sport, copii nu ar trebui să fie privați de această activitate care, pe lângă faptul că îi menține sănătoși, le și oferă ore distractive și pline de încântare. De aceea ne bucură nespus implicarea Holcim România în recondiționarea terenului de sport al școlii noastre. Inițiativa companiei ne ajută să asigurăm un viitor mai bun și mai fericit copiilor din comunitatea noastră” a declarat Dan Dănescu, Director al Școlii Gimnaziale CD Aricescu din Câmpulung.

“Holcim România s-a concentrat pe dezvoltarea comunităților în care își desfășoară activitatea prin refacerea terenurilor sportive ale unor școli din țară, în cadrul proiectului Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune. Am hotărât să investim în viitorul comunității și ne mândrim cu reabilitarea celui de al doilea teren din Câmpulung, localitate unde compania noastră deține o fabrică de ciment. Ne umple de încântare satisfacția și euforia de pe chipul micilor sportivi și așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm împreună de noile realizări ale acestora, în numele comunității argeșene” a declarat Emil Raicov, Director al Fabricii de Ciment Câmpulung.

Curtea unde se joacă elevii și unde se desfășoară orele de educație fizică este împrejmuită de clădirea școlii cu 2 etaje și de case. Înainte de reabilitare, exista un zid de piatră, periculos pentru copii, geamurile erau neprotejate și se puteau sparge peste aceștia, treptele erau deteriorate și nesigure, nu existau balustrade la ieșirea din școală.
Astfel, lucrările de la Școala Gimnazială CD Aricescu au constat atât în reabilitarea terenului de sport cât și în reabilitarea curții școlii. Mai exact, s-a reabilitat zidul de 16 metri lungime, s-au realizat panouri de protecție la ferestre, s-a refăcut gardul de împrejmuire a curții, s-au montat balustrade de protecție în curte cu protecție plasă. Găurile din terenul de sport au fost acoperite și s-a nivelat suprafața, s-a aplicat o suprafață elastică din tartan, s-au montat două porți de fotbal și două coșuri de baschet. De asemenea, s-a creat și montat o tribună cu băncuțe pentru copii.

Reabilitarea terenului de sport al Școlii Gimnaziale CD Aricescu din Câmpulung face parte din programul Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune, program inițiat în 2014.
Acesta este al patrulea teren inclus în program, compania reabilitând anterior alte trei terenuri sportive: un teren de baschet la Colegiul Tehnic Câmpulung în valoare de 19.000 de euro, un teren de fotbal la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Focșani în valoare de 15.000 de euro și un teren multisport la Liceul Teoretic Constantin Șerban din Aleșd în valoare de 25.000 euro.
În urma acestui program, aproximativ 4.000 de elevi din România au șansa să se bucure din plin de ora de educație fizică în condiții mai bune și mai sigure, în cadrul școlilor în care studiază.

Despre Holcim România
Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi patru terminale de ciment. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania
Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului XXI.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.