Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De ce să revină studenții români din Marea Britanie?

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS), în parteneriat cu British Council România, a organizat la sfârșitul acestei săptămâni conferința Internaționalizarea Educației: Studiile în Marea Britanie și întoarcerea acasă.

Aceasta a fost cea de-a doua astfel de conferință din seria Student Policy Forum, organizată de LSRS împreună cu British Council. Evenimentul a avut loc pe data de 23 noiembrie, în cadrul Expoziției Educației din Marea Britanie, organizată de British Council și Ambasada Marii Britanii la Howard Johnson Grand Plaza, București.

La eveniment au participat peste 80 de elevi, studenți și membri ai asociațiilor studențești, ai organizațiilor neguvernamentale din domeniul educației, precum și cadre didactice, printer invitații principali fiind Tudor Prisecaru, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, Duncan Mothersill, directorul adjunct British Council, Jose Iacobescu, președintele fondator a Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România, Marian Staș, președintele Asociației Clubulului Liderii Mileniului Trei sau Răzvan Orășanu, directorul Societății Academice din România.

Ce s-a întâmplat în cadrul conferinței?

lsrsUniversitățile britanice se numără statistic printre destinațiile preferate de elevii și studenții români. Experți în domeniul educației, cadre didactice și reprezentanți ai sectorului neguvernamental au discutat despre oportunitățile de studiu din Marea Britanie și au realizat o analiză comparativă a celor două sisteme educaționale. Totodată, participanții au primit informații despre procesul de admitere și finanțarea studiilor în Marea Britanie direct de la absolvenți cu reușite importante în carieră și de la reprezentanții unor instituții de învățământ britanice de prestigiu.

În cea de-a doua parte a conferinței s-a dezbătut subiectul întoarcerii acasă și al oportunităților de carieră din România. Reprezentanți ai mediului de afaceri, ai sectorului public, și absolvenți de universități britanice recent reveniți în țară și-au prezentat propriile experiențe cu privire la întoarcerea în țara, valorificarea experienței internaționale dobândite și pașii pe care i-au urmat pentru a-și construi o carieră de succes în România.

Despre conferință puteți citi în detaliu pe http://www.lsrs.ro/2013/11/de-ce-sa-revina-studentii-romani-din-marea-britanie/.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.