Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Daruri pentru familii cu posibilități materiale reduse din trei localități ilfovene

0

 4660 de familii, 22 de județe, 189 deplasări în 148 de localități. Vorbim despre cea mai amplă acțiune organizată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale prin intermediul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.

Voluntarii au revenit joi, 07 ianuarie 2021, în 3 localități ilfovene pentru a oferi sprijin mai multor familii vulnerabile.

Mai întâi, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au ajuns în localitatea Balta Neagră, unde au sprijinit 3 familii, oferindu-le alimente de bază. 11 copii din aceste familii au primit îmbrăcăminte și încălțăminte pentru anotimpul rece și produse de igienă.

Au urmat apoi, localitățile ilfovene Creața și Gagu, unde voluntarii au oferit alimente de bază pentru 20 de familii.

Părintele Gheorghe Nuță Popescu, din localitatea Balta Neagră, județul Ilfov, a evidențiat:“Au fost sprijinite aceste 3 familii care sunt înscrise în proiectul „Ajutor pentru elevi!”. Acesta este un proiect care vizează familii greu încercate și care nu au posibilități materiale suficiente pentru mersul la școală al copiilor lor. Voluntarii au venit cu un proiect foarte bine pus la punct. Aceștia vin în mod constant și îi ajută pe copii cu orice este nevoie. Astăzi, în mod deosebit, într-o zi de praznic, al Sfântului Ioan Botezătorul, care este și hramul parohiei noastre, le-au făcut o mare surpriză copiilor. Mai ales că în câteva zile vor începe școala. Le-au oferit daruri, constând în haine, încălțăminte, produse de igienă, alimente de bază, pachete destul de consistente, ca să le ușureze viața atât lor cât și părinților. Unii dintre acești părinți lucrează cu ziua în sat. O altă familie, care este ajutată de voluntari, este întreținută de tata, pentru ca mama a trecut la Domnul.”

Părintele Păun David Ioan, din localitatea Gagu, județul Gagu, a adăugat: “Credincioșii parohiilor Gagu și Creața, sunt cu posibilități materiale reduse. Majoritatea locuitorilor din aceste două comune sunt fără loc de muncă, pensionari, oameni nevoiași, bolnavi, părăsiți, care au rămas în aceste sate uitate, și care așteaptă orice fel de sprijin și ajutor din partea oricărui om cu suflet bun. Ajutorul pe care l-ați oferit astăzi, reprezintă pentru ei o alinare și o mângâiere, mai ales în aceste vremuri dificile, când s-au simțit izolați și părăsiți. Nu au putut fi aproape de biserică și nu au mai putut primi alinare.”

Danuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a concluzionat: “ Măcar câțiva dintre acești copii dacă depășesc această condiție in care se află în prezent,  și reușesc să iasă din acest mediu cu probleme financiare, unde nu este hrană de ajuns sau tot felul de lipsuri este un mare câștig pentru noi. O  persoană care răzbate cu siguranță îi va trage și pe ceilalți după ea. Ca să poată face asta este nevoie de susținerea noastră. De acea tot revenim în localitatea Balta Neagră și în multe alte localități. Trebuiesc supravegheați și ajutați. După un timp se vor ajuta singuri. Asta se va întâmpla doar dacă au o bază solidă. Sprijinul nu trebuie să se rezume la a oferi o tabletă sau un ghiozdan cu rechizite. Au nevoie de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și hrană pentru că unii dintre ei adorm flămânzi. Am vizitat și bătrâni singuri. Nu trebuie să uităm nici de bătrânii care se luptă cu povara bătrăneții. Nu de puține ori îi găsim bolnavi, fără hrană și în imposibilitatea de a ajunge la medic. Se roagă la Dumnezeu să-i viziteze cineva și să-i întrebe cum sunt. În secolul acesta al vitezei uităm să ne mai vizităm părinții, bunicii. Uităm că ne-au dat viață. Singurătatea este cea mai grea povară.”.

Până în prezent în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”  au fost oferite daruri în valoare de 378.000 lei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.