Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu o recoltă de bine de 6000 de lei Fundaţia PACT susţine dezvoltarea satelor din sudul României

0

Peste 100 de persoane, oameni de afaceri, expați șimembri ai comunităților din sudul țării au participat miercuri, 9 octombrie, la evenimentul de strângere de fonduri „Petrecere țărănească. Recolta de bine”, organizat de Fundația PACT la Hanul lui Manuc. Aceștia au sărbătorit împreună pentru un început de bun augur al toamnei și pentru noi finanțăriîn dezvoltarea sudului României.

„Evenimentul  a fost o ocazie pentru invitații noștri să redescopere ori să afle pentru prima oară  farmecul satelor tradiționale. I-am încurajat să poarte un element tradițional românesc și să se adâncească în poveștile frumoase ale proiectelor pe care noi le susținem prin programul PACT pentru COMUNITATE. Doamne care ţes, cos şi pun bazele unor ateliere de croitorie din Cocorăștii Mislii și Găujani, meşteri din Făcăeni care împletesc mobilier din răchită, domnul Ionel Cococi ce modelează lut de Vădastra după o tehnică din neolitic, olari din Călimănești, sculptori în lemn din Spaţov, o doamnă talentată care face păpuși din Corbeni şi  tineri interpreţi populari din Cândești, beneficiari ai edițiilor trecute ale programului nostru, ni s-au alăturat pentru a oferi  daruri spre licitație si a petrece româneşte cu invitaţii care au venit să îi susţină. Recolta de bine pe care am strâns-o prin eveniment va fi un punct de pornire pentru a susține noi proiecte prin programul PACT pentru COMUNITATE”, a declarat Ruxandra Sasu, Director Executiv al Fundației PACT.

Invitații la eveniment au fost întâmpinați, încă de la intrarea în vechiul han, de meșteșuguri și artă tradițională, de muzica și dansurile de care se bucurau vechii români din sudul țării, dar şi de o expoziţie de artă tradiţională reinterpretată în modern a grupului 4Art şi un colaj de cimilituri de la Printotecă.

IMG_1304

La eveniment au participat, de asemenea, prietenii Fundației PACT: persoane și inițiative ce folosesc cu succes elementele tradiționale autentice sau reinterpretate. Astfel, au fost licitate haine de inspirație tradițională de la Atelierul de Haine și Mândra Chic, picturi de Alina Manole și FurgaMurga și accesorii marca Iutta și Estuar. La Blouse Roumaine a oferit o ie specifică județului Mehedinți, Delicateria Florală a dăruit un aranjament floral, iar Portul Cultural Cetate o zi întreagă petrecută în faimosul port dunărean. În plus, invitații s-au întrecut în licitație pentru cina la restaurantul Lacrimi și Sfinți, pentru biletele oferite de compania de teatru Daya la piesa „Șapte blesteme – cerute, făcute și legate” și pentru inelul realizat de Mihaela Ivana. Tombola de final a stârnit si ea emoţii pentru fericiţii câştigători ai unor pachete de cărţi de la editura Publica, ingeniosului sticker de perete de la Cai verzi pe pereţi, o cană cu motive tradiţionale de la Una ca Luna, trei vouchere pentru produse din ceramică Made by You, o pictură inspirată din viaţa satului de Ioana Nedelescu şi o sticlă de vin premium de la LacertA, care a fost degustat cu încântare şi de-a lungul serii de carte toti invitaţii.

Cei 6000 RON care au fost obținuți în cadrul acestei recolte de bine constituie o primă parte a unei campanii îndelungate de strângere de fonduri, realizată de fundație pentru viitoarele proiecte care vor contribui la dezvoltarea continuă a comunităților din sudul țării. Donații suplimentare pot fi realizate în contul Fundației PACT: RO23BPOS70606197144RON06, deschis la BancPost suc. Universitate, CUI/CIF: 18583918, titular Fundația PACT.

Parteneri Petrecere țărănească. Recolta de bine: CEO Clubs, LacertA, Hanul lui Manuc, Iutta, La Blouse Roumaine, Atelierul de Haine, Mihaela Ivana, FurgaMurga, 4Art, Port Cetate, Printoteca, Cai verzi pe pereti, Delicateria Florală, Una ca Luna, Made by You, Mândra Chic, Publica, Estuar Concept Store, Lacrimi și Sfinți, Compania de teatru Daya, Image Matters.

Parteneri media:Romania-Insider, City Compass, The Bucharest Lounge, CSR Media, Romania Pozitivă, Orașul Meu.

 

Despre Fundația PACT

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile  de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

 

 

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.