Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu mama la muzeu

0

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 16 noiembrie – 15 decembrie 2013 ateliere educative pentru copii (3 – 12 ani) însoţiţi de mama, tata, bunica sau bona sub genericul „Cu mama la muzeu…de Sărbători”!

Proiectul face parte din programul „Vacanţă la Muzeul Satului” şi este dedicat copiilor şi părinţilor spre cunoaştere a datinilor şi obiceiurilor din calendarul popular, a meşteşugurilor tradiţionale prin organizarea de ateliere de creaţie coordonate de meşteri populari, jocuri distractive, activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare.

Oferim posibilitatea copiilor alături de părinţi, să confecţioneze Sorcova, Steaua de Crăciun, obiecte ce ţin de patrimoniul imaterial şi care, la momentul lor, capătă puteri magice, fiind puse în valoare de cântecele care le însoţesc „Sorcova, vesela…” şi „Steaua sus răsare, ca o Taină mare…”. Sunt obiceiuri care fac parte din cultura românească şi care, promovate în rândul copiilor şi încurajate de părinţi, nu se vor uita.

În plus, copiii vor avea posibilitatea să confecţioneze felicitări pentru Crăciun şi Anul Nou, să decoreze turtă dulce – cu motive de sărbătoare şi să pregătească decoraţiuni pentru pomul de Crăciun.

Toate acestea se vor desfăşura în fiecare sâmbătă şi duminică în perioada menţionată, Muzeul în acest fel oferind o altenativă de petrecerea a timpului liber – sfârşitul de săptămână, în familie, într-un cadru cultural-educativ.

Doritorii se pot înscrie la următoarele ateliere de creaţie: confecţionat felicitări, decorat turtă dulce, confecţionat Sorcova, confecţionat Steaua, confecţionat podoabe pentru pomul de Crăciun, în limita a 15 locuri de atelier.

Orarul desfăşurării atelierelor este cuprins între orele 10.00-12.00, sâmbătă şi duminică, în perioada 16 noiembrie – 15 decembrie 2013. Atelierele se desfăşoară în clădirea Arhondaric.

Numărul maxim de copii înscrişi este de 15 pentru fiecare atelier.

Preţul pentru participarea la fiecare atelier este 20 lei/copil (include materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie).

Înscrierile se fac începând cu data de 05.11.2013, la telefon 021 317 91 10, interior 195, 191, email programeculturale_mnsdg@yahoo.com  (Andreea Majuru)

Mulţumim partenerilor, sponsorilor şi partenerilor media:

BRD Groupe Societe Generale

Agerpres, Jurnalul Naţional, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Şapte Seri, Bucharest Herald, Online Gallery, Calendar Evenimente, Onlinegallery, The Epoch Times, Autentici.ro, Copilul.ro, Cursuri pentru copii.ro, TV City.

Asociaţia Bio România, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, Clasa 1 E, Zurli, RNMR, AMALR.

afis a4

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.