Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Companiile locale se implică în construcţia de case pe şantierul Habitat for Humanity România de la Ploieşti

0

Săptămâna aceasta, șantierul abitat de la Ploiești găzduiește 2 echipe de voluntari formate din angajaţi ai companiilor locale, care vor ajuta la construcţia a 3 locuinţe cvadruple, pentru 12 familii vulnerabile economic şi social, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de trai.

De luni până miercuri, o echipă de voluntari bauMax a lucrat alături de familiile beneficiare la continuarea lucrărilor de construcţie a celor 3 case, dar în același timp au contribuit și la construirea visului acestor familii de avea un cămin simplu, decent și sigur.

„Însuflețiți de dorința de implicare socială, angajații magazinului bauMax Ploiești au reeditat, în calitate de voluntari, participarea din 2011 la programele organizate de Habitat for Humanity și au demonstrat încă o dată că „omul sfințește locul”. Calitatea prestației lor a fost apreciată și au primit numai cuvinte de laudă de la organizatorii programului, lucru care i-a însuflețit și i-a determinat să propună o nouă participare la evenimentul de anul acesta din dorința de a vedea cât mai curând zâmbetele de pe fața beneficiarilor în momentul în care își vor lua casele în primire. Ca de fiecare dată, filozofia bauMax de a fi alături de comunitatea din care face parte și-a spus cuvântul și suntem hotărâți ca în continuare să sprijinim orice acțiune, de orice natură în care suntem solicitați”, a declarat Alin Badea, Director magazin bauMax Ploieşti.

Proiectului de contruire de locuinţe de la Ploiești al Habitat for Humanity România i se alătură și Baumix, cu o donaţie de materiale de construcţie, precum și printr-o echipă formată din angajaţi, care vor voluntaria pe șantierul Habitat Ploiești vineri şi sâmbătă.

„Participăm anul acesta la 5-a acțiune împreună cu Habitat. Este în același timp o bucurie că ne putem implica, dar într-un fel și o datorie a noastră în calitate de producători români de materiale de construcții. Am venit aici cu tot ce avem noi mai bun: o echipă inimoasă și produsele noastre de top, tencuiala decorativă și adezivul pentru termosistem”, a declarat Răzvan Bobe, Director Cercetare Dezvoltare Baumix Ploieşti.

„Ne bucurăm de aceste colaborări cu bauMax și Baumix, și le mulţumim că s-au alăturat proiectului nostru de la Ploiești și au dovedit că le pasă de ploieșteni. Contăm pe ajutorul lor și în anii următori, în viitoarele proiecte de construcţie din Ploiești”, spune Daniel Sorescu, Project Manager Habitat for Humanity Ploiești.

Programele Habitat presupun implicarea directă şi a beneficiarilor. Toţi aceştia trebuie să aibă un rol activ în construirea sau reabilitatea propriilor locuinţe, precum şi să ramburseze o parte din costurile casei sau ale lucrărilor de reabilitare, fără profit pentru organizaţie. În acest mod, Habitat for Humanity România ajută familiile beneficiare să se ajute singure. Toate sumele sunt colectate în fondul din care se construiesc alte noi locuinţe.

 

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.380 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.